Hulp voor ondernemers

De economische impact van het coronavirus is groot, ook in Zutphen. Lees hier welke hulp er voor u is, van het kabinet en van de gemeente.

De gemeente Zutphen volgt de landelijke maatregelen. We leven met u mee en maken de landelijke maatregelen zo concreet mogelijk voor u als ondernemer.

Landelijke maatregelen

De Rijksoverheid heeft een steun- en herstelpakket met tijdelijke financiële regelingen om kleine en grote bedrijven en zelfstandig ondernemers te helpen. U vindt een overzicht van de tijdelijke financiële regelingen op de website van de Rijksoverheid.

Hier vindt u informatie over het uitstel van de terugbetalingsverplichting TOZO en het stoppen van de renteopbouw tot 1 juli 2022.

Maatregelen vanuit de gemeente Zutphen

Ook vanuit de gemeente Zutphen willen we u als ondernemer ondersteunen in deze tijd. Wij hebben hiervoor de volgende maatregelen getroffen:

Uitstel gemeentelijke belastingen

Bent u ondernemer en heeft u of verwacht u betalingsproblemen om uw aanslag gemeentebelastingen tijdig te betalen? Stuur dan een e-mail naar Tribuut voor een betalingsregeling op maat. Geef in deze e-mail aan wie u bent en voor welke aanslag(en) u het uitstel vraagt. Vergeet ook niet uw telefoonnummer en eventuele andere contactgegevens te vermelden. Tribuut kan dan zo nodig rechtstreeks contact met u opnemen. Wilt u in het onderwerp ‘corona-uitstel’ zetten? Dan kunnen wij uw verzoek met voorrang oppakken.

Wilt u een medewerker van Tribuut spreken? Dan kunt u ook telefonisch contact opnemen.

Geen inning precario voor terrassen 2022

De gemeente Zutphen zal geen precariobelasting heffen voor terrassen in 2022. Dit was eerder dit jaar al besloten voor het jaar 2021 en geldt ook voor 2022. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met Tribuut.

Betaling facturen leveranciers

Facturen van leveranciers proberen wij zo spoedig mogelijk te voldoen (termijn van maximaal 2 weken, mogelijk korter). Wij volgen hierbij wel gewoon onze gebruikelijke procedures.

Contact met de gemeente Zutphen

Heeft u na het lezen van alle informatie nog een vraag? Neem dan contact op met het team economische zaken van de gemeente Zutphen. U kunt een e-mail sturen naar ondernemers@zutphen.nl. U ontvangt binnen 24 uur een reactie van ons.

Heeft u vragen specifiek gericht op ondernemen in de binnenstad? Dan kunt u contact opnemen met de binnenstadsmanager Remco Feith via 06 51 17 25 89.

Blijf op de hoogte

Wij gebruiken Twitter en LinkedIn om ondernemers te informeren over de maatregelen die wij nemen en de hulp die wij bieden. Volg ons om op de hoogte te blijven.

Landelijke informatie

Op de volgende websites vindt u landelijke informatie voor ondernemers:

Voor ondernemers in de vrijetijdssector kunnen onderstaande websites interessant zijn: