Laat je hart zien voor Zutphen

We moeten elkaar helpen om nog even vol te houden. Dat doen we met 'Laat je hart voor Zutphen zien’. Een positieve boodschap in deze pittige tijd, helemaal coronaproof!

Burgemeester Annemieke Vermeulen: "In de aanloop naar Valentijnsdag kunt u een speciaal ontworpen hart inkleuren of zelf een hart maken en dit voor uw raam hangen. Zo laat iedereen zijn of haar hart voor Zutphen zien. We doen dit niet alleen, maar samen met Zutphen Promotie, Binnenstadsmanagement, het onderwijs, verzorgingscentra en vrijwilligers en niet te vergeten Duwtje, de drijvende kracht achter de bekende hartenactie van vorig jaar. Doet u ook mee?"

Zo werkt het

In het Contact van woensdag 27 januari en van woensdag 3 februari staat een pagina met een groot hart. Deze kunt u kleuren en voor uw raam hangen. U kunt de pagina ook zelf uitprinten. Hieronder vindt u 2 versies. De pagina uit de krant, met veel rood. En een versie met minder kleur, zodat printen minder inkt kost. Deze pagina kunt u ook prima in zwart-wit printen.

Pagina uit het Contact (pdf, 555 kB).

Printversie pagina (weinig rood) (pdf, 528 kB).

Wees zo creatief mogelijk!

U kunt alle kanten op met het thema. U kunt ons hart (geprint of uit de krant) versieren, inkleuren of beschrijven met een mooie tekst. Maar u kunt het natuurlijk ook helemaal anders aanpakken.

Bent u natuurfotograaf? Hang dan een foto voor het raam van een hartvorm die u in de natuur vindt. Houdt u van haken? Haak in en maak een mooi hart voor aan het raam. Heeft u kinderen in het thuisonderwijs? Print het hart uit en zet uw kinderen aan het werk, zodat ze hun hart kunnen ophalen aan een mooi knutselwerkje.

Er zijn al veel mooie harten gemaakt.

Versier Zutphen met harten

Versier zo samen vanuit huis je eigen wijk, leuk om tijdens een wandeling de huizen in de buurt te gaan bekijken!

Burgemeester Annemieke Vermeulen: "Ieder jaar zien we rond deze tijd vooral veel Valentijnsharten in winkels en reclames. Laten we er dit jaar nog een schepje bovenop doen door de hele gemeente te behangen met harten. Leuk om tijdens een ommetje de harten in de buurt te gaan bekijken. En voor de mooiste harten die we tegenkomen, is ook een leuke verrassing bedacht, maar die ga ik nog niet verklappen. Ik ga op mijn wandelrondjes genieten van al het creatiefs dat onze gemeente te bieden heeft."

Doe mee en laat je hart zien

Help ook mee en laat je hart voor Zutphen zien! Houd onze Facebookpagina en deze webpagina in de gaten en deel dit mooie Zutphense initiatief met uw contacten. Zo gaan we het samen volhouden en kijken we uit naar het moment dat we weer meer vrijheid krijgen. En daar weer naar hartenlust van kunnen genieten.

Vragen of een idee delen?

Neem dan contact op met Vera dos Santos of Marjon Lambooij via representatie@zutphen.nl.