Grote energiebesparingsactie Zutphen

Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om uw woning te verduurzamen en om energie te besparen? Tot 1 april 2021 organiseren wij samen met het Regionaal Energieloket en ZutphenEnergie een grote energiebesparingsactie voor woningeigenaren in onze gemeente. De actie bestaat uit vijf onderdelen.

Gratis cadeaubonnen van €50

We kunnen nog 2.000 gratis cadeaubonnen van €50 weggeven. Vanwege een speciale actie, kunt u nu een cadeaubon van €50 aanvragen, in plaats van €35 (dit is de waarde die de bon eerder had). Deze gratis cadeaubon kunt u, als woningeigenaar, gebruiken in de webshop van het Regionaal Energieloket. Daar kunt u producten bestellen die uw huis direct energiezuiniger én comfortabeler maken. Denk aan tochtstrips, radiatorfolie of Led-lampen.

Vraag de gratis cadeaubon aan via de website van het Regionaal Energieloket. U krijgt dan een code per e-mail. Deze code kunt u gebruiken in de webshop voor een korting van €50 op uw bestelling. U ontvangt de cadeaubon zolang er nog voldoende voorraad is. Per adres kan maximaal 1 bon worden gebruikt.

Gratis HuisScan

Wilt u weten welke energiemaatregelen in uw woning mogelijk zijn en wat die maatregelen ongeveer gaan kosten en opleveren? Of offertes opvragen bij bedrijven die u zelf kunt selecteren? Doe dan de gratis HuisScan. U vindt meer informatie en de knop om de huisscan aan te vragen op www.regionaalenergieloket.nl/zutphen.

Gratis bezoek energiecoach

Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om energie te besparen in uw woning? Dan kan een energiecoach u helpen. Een energiecoach kan u eenvoudige tips geven om energie en daarmee kosten te besparen in uw woning. De energiecoaches van ZutphenEnergie zijn speciaal hiervoor opgeleid en het bezoek is gratis.

Maak een afspraak met een energiecoach via website van het Regionaal Energieloket.

Gratis stappenplan verduurzamen

Voor de buurtactie Energiezuinig Wonen zoeken wij voorbeeldwoningen. U ontvangt als bewoner een persoonlijke brief, waarin wij u uitnodigen om uw huis aan te melden als voorbeeldwoning. Uit alle aanmeldingen kiezen we voor elk woningtype/bouwperiode in de wijk één voorbeeldwoning. Bijvoorbeeld een hoekwoning uit de jaren ’70 of een rijtjeswoning uit de jaren ’80. Woningen uit dezelfde bouwperiode lijken namelijk vaak op elkaar als je naar de isolatie en installaties kijkt.

Wordt uw huis gekozen als voorbeeldwoning? Dan ontvangt u een gratis en uitgebreid energieadvies. Hierin staan de slimste stappen om energie te besparen en uw huis klaar te maken voor een toekomst zonder aardgas. Dit advies presenteren we tijdens een online informatiebijeenkomst in de wijk.

Wilt u ook weten hoe u uw woning energiezuinig en/of aardgasloos kunt maken? Dankzij de voorbeeldwoningen kunt ook u de anonieme 'Energie Bespaar Rapporten' en 'stappenplannen Altijd-Goed Maatregelen' gratis downloaden via de website van het Regionaal Energieloket.

Uw buurtgenoten profiteren mee

Niet alleen u als woningeigenaar heeft iets aan het energieadvies, ook uw buurtgenoten profiteren mee. De anonieme energieadviezen komen ook op de website van het Regionaal Energieloket en worden gepresenteerd tijdens een online informatiebijeenkomst in de wijk. Zo hebben uw buurtgenoten met hetzelfde woningtype er ook wat aan!

Planning buurtacties in uw wijk

 • Braamkamp, Zwanenvlot en De Waarden: juni 2020
 • Warnsveldsewegkwartier: eind augustus 2020
 • Deventerweg, Polbeek en Voorsteralleekwartier: half oktober 2020
 • Oude dorp Warnsveld: eind oktober 2020
 • Historisch Centrum: februari 2021 (onder voorbehoud)

Zonnepanelen op daken tegen een scherpe prijs

Tot december 2020 organiseren we een collectieve inkoopactie voor zonnepanelen. Als woningeigenaar kunt u zich hiervoor inschrijven en tegen een gunstige prijs zonnepanelen laten leggen door Kimenai Installatiebeheer uit Warnsveld. Ook organiseren we drie online bijeenkomsten (webinars) waarbij u meer informatie krijgt over deze actie en vragen kan stellen.

Lees meer over de zonnepanelenactie. U ontvangt een brief over de zonnepanelenactie, voordat de actie start in uw wijk.

Planning zonnepanelenactie in uw wijk

 • Leesten en Zuidwijken: mei t/m juni 2020
 • Warnsveld en Waterkwartier: juni t/m augustus 2020
 • Centrum en Noordveen: half september t/m november 2020

Deze planning is onder voorbehoud.

Woningisolatie tegen een scherpe prijs

In oktober 2020 starten we met een collectieve inkoopactie voor woningisolatie. Als woningeigenaar kunt u zich inschrijven voor deze actie en zo tegen een gunstige prijs uw woning laten isoleren. Ook organiseren we drie bijeenkomsten waarbij u meer informatie krijgt over deze actie en vragen kan stellen. U ontvangt een brief over de isolatie actie, voordat de actie start in uw wijk.

Planning inkoopactie woningisolatie in uw wijk

 • Leesten en Zuidwijken: oktober t/m december 2020
 • Warnsveld en Waterkwartier:  november 2020 t/m januari 2021
 • Centrum en Noordveen: december 2020 t/m februari 2021

Deze planning is onder voorbehoud.

Bijdrage van het Rijk

Voor deze actie heeft de gemeente Zutphen een bijdrage gekregen van het Rijk (Regeling Reductie Energiegebruik). Voorwaarde is dat de regeling alleen voor woningeigenaren uit Zutphen of Warnsveld geldt.