Energiezuinig wonen

Energiezuinig wonen heeft veel voordelen. U heeft minder maandelijkse kosten. En een goed geïsoleerd huis koelt in de winter minder snel af, maar warmt in de zomer ook minder snel op.

We hebben op een rij gezet welke organisaties u kunnen helpen om energiezuinig(er) te gaan wonen.

Energieloket

Bij het Regionaal Energieloket krijgt u hulp bij het verlagen van het energieverbruik in uw woning en hulp als u zonnepanelen wilt. U vindt er informatie over acties die in Zutphen en Warnsveld plaats vinden. Ook kunt u er via een 'huisscan' nagaan welke maatregelen er mogelijk zijn in uw woning. En direct offertes opvragen.

Energiewinkel

Bij de energiewinkel aan de Overwelving 10 krijgt u een gratis persoonlijk advies over energiebesparing in uw woning of over energiezuinig autorijden. Dit is een initiatief van de lokale energiecoöperatie ZutphenEnergie.

Tips van de energiecoach

In Zutphen zijn vrijwilligers opgeleid tot energiecoach. Zij kunnen u eenvoudige tips geven om energie en daarmee kosten te besparen in uw woning en zij helpen u op weg. Een bezoek van een energiecoach is gratis. Meld u nu aan voor een bezoek van een energiecoach.

Woningabonnement: verduurzamen zonder investeren

Uw woning verduurzamen kost geld. Wilt u, of kunt u, niet zelf investeren? Dan is het woningabonnement interessant voor u. Uw huis wordt verduurzaamd, u houdt gelijke woonlasten, u werkt met lokale bedrijven én u krijgt garantie dat u energie bespaart. Lees meer over het woningabonnement.

Tips van Milieucentraal

Milieucentraal geeft praktische informatie over duurzaam leven. Ook over energiezuinig leven.

Slimme apps

Met een aantal slimme apps kunt u het energieverbruik van uw huis bijhouden. Als u zonnepanelen heeft kan de app ook laten zien hoeveel elektriciteit u opwekt. Lees meer over slimme apps.

Toolkit duurzaam erfgoed

Wilt u een beschermd monument verduurzamen? De toolkit duurzaam erfgoed laat zien welke technieken en materialen u kunt gebruiken in een monument. Daarbij wordt de balans opgezocht tussen comfort, energieverbruik en monumentale waarden.