Bijeenkomsten en informatieavonden

Op deze pagina vindt u een overzicht van de geplande (informatie)bijeenkomsten en verslagen van eerder georganiseerde bijeenkomsten.

Digitale informatiebijeenkomst over ontwerp-RES 1.0

Dinsdag 20 april hielden we van 19.00 uur tot 20.30 uur een digitale informatiebijeenkomst over de ontwerp-RES 1.0. Tijdens deze bijeenkomst gaven we uitleg over de ontwerp-RES 1.0, die op 19 april voor iedereen ter inzage ligt. Ook kon u via de chat vragen stellen.

Binnenkort vindt u hier de link naar de opname van de digitale informatiebijeenkomst van dinsdag 20 april. Ook vindt u dan een link naar de antwoorden op de vragen die tijdens de bijeenkomst zijn gesteld.

De ontwerp-RES 1.0 laat zien hoeveel energie we willen opwekken in 2030 en in welke gebieden dat mogelijk is. Welke gebieden dit precies gaan worden, moet nog worden bepaald en ligt nog niet vast. De afgelopen tijd is er aanvullend onderzoek gedaan en zijn er reacties opgehaald bij inwoners, organisaties en andere geïnteresseerden. Dit heeft geleid tot een aangepaste versie van de RES: de ontwerp-RES 1.0. De ontwerp-RES 1.0 ligt van maandag 19 april tot en met zondag 30 mei officieel ter inzage en is te zien op de pagina plannen ter inzage.

Digitale inwonersavonden lokaal haalbaarheidsonderzoek

Op 11, 16 en 17 februari waren er een aantal digitale bijeenkomsten over het lokaal haalbaarheidsonderzoek naar opwek van zon en wind in de gemeente Zutphen. Tijdens de bijeenkomsten werden inwoners en andere belanghebbenden bijgepraat over de eerste uitkomsten. Ook konden aanwezigen vragen stellen.

De komende maanden werkt de Cleantech Regio verder aan de Regionale Energiestrategie (RES 1.0). Daarvoor is aanvullend technisch onderzoek nodig, maar uw kennis en mening is net zo belangrijk.

Hieronder vindt u een overzicht van vragen en antwoorden die aan bod zijn gekomen tijdens de digitale informatiebijeenkomsten van 11, 16 en 17 februari 2021. Daarnaast vindt u in de nieuwsbrief van vrijdag 12 maart 2021 de verslagen van deze avonden.