Zelf of samen zonne-energie opwekken

In de gemeente zijn verschillende mogelijkheden om zonne-energie op te wekken. Zo kunt u bijvoorbeeld zonnepanelen plaatsen op uw eigen dak. Is uw woning niet geschikt voor zonnepanelen, maar wilt u wel zonne-energie opwekken? Dan kunt u dit samen met anderen doen.

Zonnepanelen op uw eigen dak

Wilt u weten of uw dak geschikt is voor zonnepanelen en hoeveel zonnepanelen u op kunnen leveren? Kijk dan op Zonatlas.nl/zutphen.

Samen zonne-energie opwekken in een zonnepark

Is uw woning niet geschikt voor zonnepanelen, maar wilt u wel zonne-energie opwekken? Dan kunt u dit samen met anderen doen.

Zonneparken van ZutphenEnergie

ZutphenEnergie heeft een aantal zonnedaken gerealiseerd. Deze zonnedaken zijn mogelijk gemaakt met de Postcoderoosregeling. Bewoners die in hetzelfde of in een aangrenzend postcodegebied wonen en daar samen een zonnepark beginnen, krijgen een extra deel van de energiebelasting op hun stroom terug.

Op de website van ZutphenEnergie vindt u de mogelijkheden om mee te doen en u in te schrijven voor een zonnepark.

Zonnepark Zonnestroom, bij de Revelhorst

Zonnestroom Zutphen is het nieuwste zonnepark van ZutphenEnergie en komt op de Revelhorst. Het park is bedoeld voor mensen die weinig geld hebben en voor mensen die geen geschikt eigen dak hebben.

Alle informatie over Zonnepark Zonnestroom leest u op de website van ZutphenEnergie.

Zonnepark Fort de Pol

Solarfields realiseert een zonnepark van 14.000 zonnepanelen op de voormalige vuilstort van Fort de Pol in Zutphen. Hiermee kan stroom geleverd worden aan 1.400 huishoudens.

Alle informatie over Zonnepark Fort de Pol leest u op de website van Solarfields.

Zonnepark Noordveen

Eind 2017 is het eerste zonnepark van Zutphen gerealiseerd: Zonnepark Noordveen. Dit park heeft ruim 6.000 zonnepanelen. Ze staan op het terrein van het vroegere sportpark Noordveen. De panelen wekken samen ruim 700.000 kWh groene stroom op per jaar: stroom voor 320 huishoudens.

Meedoen is niet meer mogelijk. Meer informatie over Zonnepark Noordveen leest u op de website van Ecorus.

Opbrengst

U kunt ‘realtime’ zien hoeveel zonne-energie het zonneveld opwekt.