Adri van Amelsvoort benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

6-09-2022

De heer Adri van Amelsvoort uit Warnsveld is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De bijbehorende versierselen werden hem dinsdag 6 september opgespeld door burgemeester Annemieke Vermeulen. Dit gebeurde in de trouwzaal in het oude stadhuis in Zutphen.

De heer Van Amelsvoort is in 2007 bij de politie met pensioen gegaan, maar veel collega’s hebben dat niet of nauwelijks gemerkt. Hij stopte niet met zijn werkzaamheden bij de politie en bleef een vraagbaak voor zijn collega’s over verhoren, plaatsen delict en biometrie. Ook verzorgde hij jarenlang gastcolleges bij de Rijksuniversiteit Groningen en gaf hij vele workshops over verhoor en persoonsherkenning.

Daarnaast was de heer Van Amelsvoort bestuurslid bij Veilig Verkeer Nederland, waarbij hij jarenlang de verkeersexamens organiseerde en ook de bijbehorende fietskeuringen regelde.

Vanwege gezondheidsredenen doet de heer Van Amelsvoort nu, ruim 15 jaar na zijn pensionering, een stapje terug. Een mooi moment voor deze Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Annemieke Vermeulen sprak hem toe en roemde zijn grote inzet en betrokkenheid.