Annelies de Jonge stopt als wethouder in Zutphen

22-12-2021

Annelies de Jonge vertrekt als wethouder bij de gemeente Zutphen. Zij stopt per 1 februari 2022 en gaat aan de slag als senior adviseur bij onderwijsadviesbureau B&T.

Annelies de Jonge (44) heeft haar vertrek vorige week bekendgemaakt aan het college van burgemeester en wethouders van Zutphen. Zij is bezig aan haar derde periode als wethouder namens de Partij voor de Arbeid.

De Jonge zegt dat zij het een eer heeft gevonden om wethouder te mogen zijn.

“Acht jaar lang heb ik mij met hart en ziel ingezet voor deze prachtige gemeente. In die tijd heb ik veel mooie dingen mogen doen. Ik ben trots op wat bijvoorbeeld is bereikt in de binnenstad en rondom het asielzoekerscentrum. De inbedding daarvan is bijzonder goed verlopen. Zo kijk ik ook positief terug op de clustering van de musea en onze afdeling archeologie in Hof van Heeckeren.”

Trots is zij ook op het nieuwe jeugdbeleid, dat dit jaar door de gemeenteraad unaniem is vastgesteld.

De Jonge:

“We hebben lef getoond door écht te kiezen voor preventie en voor kinderen en jongeren die dit het hardste nodig hebben.”

Burgemeester Annemieke Vermeulen over het vertrek van wethouder De Jonge:

“Annelies is een kundig wethouder met een groot hart voor Zutphen. Ik heb met zeer veel plezier met haar samengewerkt. We gaan haar drive en enthousiasme missen. We wensen haar alle succes in haar nieuwe functie.”

De laatste gemeenteraadsvergadering die Annelies de Jonge als wethouder bijwoont is op 31 januari 2022. Daarna vindt nog een afscheid plaats. Wanneer dit afscheid plaatsheeft en onder welke omstandigheden, is nu nog niet bekend.