Burgemeester sluit per direct coffeeshop in Zutphen

23-06-2023

Burgemeester Wimar Jaeger van de gemeente Zutphen heeft op vrijdag 23 juni een coffeeshop gesloten. Bij een integrale controle in de omgeving van de Laarstraat is in de coffeeshop een veel te grote hoeveelheid handelswaar aangetroffen. De duur van de sluiting is nu nog niet bekend.

Pand verzegeld en gesloten

De burgemeester heeft de coffeeshop laten sluiten op basis van de Opiumwet. De coffeeshop is verzegeld en er is een vermelding op aangebracht dat het pand is gesloten. Het pand mag niet worden betreden. Burgemeester Wimar Jaeger:

Juist een coffeeshop moet zich aan de afspraken die we maken houden. Die afspraken zijn er niet voor niets. Er waren al eerder ‘niet pluis’ signalen. Op het moment dat je in een coffeeshop zoveel drugs hebt dat je dat onmogelijk kan zien als handelsvoorraad voor je coffeeshop, houdt het op. Ik tolereer geen illegale activiteiten en handel in en rondom coffeeshops. Drugshandel is een probleem in Zutphen en tast de veiligheid in de buurt en van onze inwoners aan. De aanpak van drugscriminaliteit is een belangrijk speerpunt in Zutphen. Ik roep dan ook iedereen op om signalen van drugscriminaliteit te melden bij de politie.

Melding maken

Politie en gemeente werken samen aan de aanpak van drugscriminaliteit. Heeft u vermoedens van drugscriminaliteit? Meld dit dan bij de politie. Signalen zijn bijvoorbeeld drugsafval op straat, overlast van personen die onder invloed zijn of (geparkeerde) auto’s waar kort even iemand bij in- en weer uitstapt. U kunt dit melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.