De Hulpwijzer wijst de weg

11-10-2021

In het dagelijks leven loopt iedereen wel eens tegen een vraag aan, klein of groot. Van wonen, (mantel)zorg, geld en werk tot vervoer, vrijwilligerswerk en opvoeden. Denk bijvoorbeeld aan een vraag over schulden, eenzaamheid, dementie, scheiden, opvoeden of jeugdzorg. Maar waar kunt u precies terecht met uw vraag? Het is soms best lastig om de juiste plek te vinden. Op de website Hulpwijzer Zutphen kunt u snel, simpel en laagdrempelig zelf een ingang vinden voor verdere hulp en begeleiding.

Waarom Hulpwijzer Zutphen?

Hulpwijzer Zutphen wijst de weg naar een instantie of organisatie die verder kan helpen. De Hulpwijzer is vraaggericht ingericht rondom thema’s, de informatie is daarmee op verschillende manieren goed te doorzoeken. Hulpwijzer Zutphen is ontwikkeld in opdracht van de gemeente Zutphen in samenwerking met vele instellingen en organisaties uit Zutphen en Warnsveld. Dit hebben we gedaan vanuit de gedachte dat iedereen meetelt en recht heeft op hulp en ondersteuning waar dat nodig is. Het is dan belangrijk dat de informatie ook goed te vinden is.

Iedereen weet de weg

Hulpwijzer Zutphen is nu een jaar online en ontvangt ongeveer 2.000 bezoekers per maand. Ook als u een dienst of activiteit aanbiedt die goed past in de Hulpwijzer, kunt u bij de Hulpwijzer om bijvoorbeeld de kalender aan te vullen. Samen maken we de Hulpwijzer!