Jules Verschure ontvangt Koninklijke onderscheiding

12-11-2022

Op zaterdag 12 november ontving de heer Jules Verschure uit Zutphen een Koninklijke onderscheiding uit handen van zijn broer en locoburgemeester van de gemeente Zutphen Rick Verschure. Jules Verschure kreeg de onderscheiding Lid in De Orde van Oranje-Nassau. Hij is de drijvende kracht achter het Zutphense Dweilorkest ’t Spul(t) en dan met name van de jeugdafdeling kleintje Spul(t).

Loco-burgemeester Rick Verschure naast Jules Verschure, nadat hij de Koninklijke Onderscheiding heeft ontvangen

Locoburgemeester Rick Verschure benoemde in zijn toespraak eerst de bijzonder mooie samenloop dat hij zijn eigen broer mocht toespreken bij deze speciale gelegenheid. Jules Verschure heeft zich jarenlang ingezet voor ’t Spul(t) en doet dat nog steeds. Het is dankzij de visie en ideeën van de heer Verschure dat ’t Spul(t) zo’n goede jeugdafdeling heeft met het kleintje Spul(t) en dat het gehele orkest nu tachtig leden telt. Met een eigen ontwikkelde muziekmethode maakt Verschure muziek toegankelijk voor iedereen. Daarnaast heeft hij zich als vrijwilliger ingezet voor voetbalvereniging AZC en Rotaryclub RIO aan de IJssel.

Vanwege gezondheidsredenen moet de heer Jules Verschure een stapje terugdoen in zijn vrijwilligerswerk. Hij wil het lesgeven aan de kinderen van kleintje Spul(t) nog zolang mogelijk volhouden en dat doet hij met veel passie en enthousiasme.

De heer Jules Verschure ontving de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau tijdens de aftrap van het jubileumjaar ter ere van het 25-jarig bestaan van Dweilorkest ’t Spul(t).