Koninklijke onderscheiding uitgereikt bij WK Touwtrekken

16-09-2022

Locoburgemeester Rick Verschure heeft zaterdag 17 september een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Anja Poorterman-Bargeman. Zij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens het Wereldkampioenschap Touwtrekken in Holten. 

Anja Poorterman-Bargeman samne met loco-burgemeester Rick Verschure nadat de onderscheiding was uitgereikt.

Anja Poorterman-Bargeman heeft een heel rijk vrijwilligersleven opgebouwd. Vele jaren lang heeft zij zich ingezet voor de touwtrekvereniging Treklust en voor de touwtreksport in het algemeen. Ruim 48 jaar lang is zij de spil in de organisatie van allerlei zaken: van het schrijven en printen van het clubblad, het regelen en wassen van de wedstrijdkleding tot en met het organiseren van de wedstrijden en kampioenschappen. Daarnaast is mevrouw Poorterman jarenlang vrijwilliger voor de Protestantse Kerk Nederland in Zutphen. Zij bezoekt wekelijks trouw de oudere kerkleden in haar wijk.

Feestelijke dag met Koninklijk t/lintje

Dit weekend vindt het Wereldkampioenschap Touwtrekken plaats in Holten. Na dit weekend doet mevrouw Poorterman een stapje terug met haar vrijwilligerswerkzaamheden voor deze sport. Een mooie dag om de Koninklijke onderscheiding aan haar uit te reiken, ten overstaan van alle sporters die dankzij mevrouw Poorterman hun sport zo goed georganiseerd hebben kunnen beoefenen. Namens de gemeente Zutphen: van harte gefeliciteerd!