Meander postuum toegekend aan Edith Meijering

10-09-2022

Zaterdag 10 september heeft burgemeester Annemieke Vermeulen de Meander postuum toegekend aan de eerder dit jaar overleden kunstenares Edith Meijering. Die dag is in Dat Bolwerck een expositie geopend van haar werk, samengesteld door de burgemeester. Op 10 september zou Edith 60 jaar zijn geworden.

Meander

Edith Meijering (Deventer 1962 – Zutphen 2022) was een gedreven, kleurrijke en inspirerende kunstenares. Ze was een Zutphens Talent en had ook de gave om haar kennis en kunde te delen. Op haar eigenzinnige manier: intens, vol passie, nieuwsgierig, overweldigend en soms juist kwetsbaar en zoekend. Edith was ook een strijder: voor erkenning, voor behoud van haar atelier aan de Kolenstraat en voor wie zij was. Edith was gul in haar gastvrijheid. Haar atelier was ook een ruimte voor vele ontvangsten en diners.

Edith was een internationaal bekend kunstenares. Haar werken zijn in het binnen- en buitenland geëxposeerd. Ze heeft 36 jaar gewerkt aan een indrukwekkend oeuvre.

Edith leefde voor en van de kunst. Het college van de gemeente Zutphen is Edith Meijering zeer erkentelijk voor alles wat zij voor Zutphen heeft betekend.

Fotocollage waarop te zien is dat Annemieke Vermeulen de meander overhandigt bij de tentoonstelling in Dat Bolwerck

Expositie

De expositie is samengesteld door burgemeester en kunsthistorica Annemieke Vermeulen. Haar keuze weerspiegelt de intieme herinnering aan Edith Meijering en aan haar leven en werk. De zolder van Dat Bolwerck is door Annemieke Vermeulen ingericht met haar selectie van topstukken uit het werk van Edith. De zolder ademt dezelfde sfeer als destijds in het atelier.

Tot en met 20 september is de expositie voor iedereen te zien in Dat Bolwerck.