Voorstel voor nieuwe fietsroute tussen Deventer en Zutphen

3-02-2023

De provincie Gelderland en de gemeenten Zutphen, Deventer en Lochem hebben onderzocht of er een nieuwe fietsroute kan komen tussen Epse en Zutphen (F348). Ook is er gekeken hoe de knelpunten aan de provinciale weg tussen Deventer en Zutphen (N348) aangepakt kunnen worden. Er zijn inmiddels meerdere voorstellen ontworpen. Tijdens twee inloopavonden op 14 en 16 februari worden deze voorstellen toegelicht en kunnen er vragen gesteld worden.

Wethouder Sjoerd Wannet:

Regionale bereikbaarheid met de fiets is belangrijk voor Zutphen en Warnsveld. Zeker met de komst van een fietstunnel bij Epse en op meerdere delen een nieuw fietspad wordt dit flink verbeterd. Met de aanpassingen aan de N348 willen we de doorstroming en de veiligheid van de weg tussen Deventer en Zutphen verbeteren. Ik nodig iedereen daarom ook graag uit langs te komen tijdens de inloopavonden om alle plannen te bekijken.

Mening inwoners wordt meegenomen in het besluit

Er zijn nog geen besluiten genomen op de voorstellen. Dit gebeurt in april 2023. De reacties van de inloopavonden worden hierin meegenomen.

Meer informatie

Bent u benieuwd naar de plannen voor de nieuwe fietsroute of de aanpassingen aan de N348? Kom dan naar één van de inloopavonden op 14 en 16 februari. U bent welkom tussen 19.30 en 21.00 uur in de Protestantse kerk, Hoofdstraat 27 in Gorssel. Wilt u zich vooraf aanmelden?

Lees alle informatie over ideeën aan de provinciale weg en de nieuwe fietsroute tussen Epse en Zutphen.