Dag van de Ondernemer: Zutphen helpt ondernemers bij energie besparen

18-11-2022

De gemeente Zutphen start vanaf 1 december 2022 met extra energiebesparende maatregelen voor ondernemers. Zo wil de gemeente starten met energievouchers, een ondernemersloket en warmtescans.

Wethouder Economie, Rick Verschure: “Juist in deze dure tijd is het belangrijk dat we ondernemers, stichtingen en verenigingen extra ondersteunen bij het nemen van energiebesparende maatregelen.  Daarbij vind ik het belangrijk dat zij structurele maatregelen kunnen nemen waar ze op lange termijn profijt van hebben. Daarom ben ik er trots op dat we deze extra maatregelen kunnen aankondigen, in het bijzonder op de Dag van de Ondernemer.”

Energieadvies, duurzaamheidsloket voor ondernemers en warmtescans

De tijdelijke steunregeling met verduurzamingsmaatregelen loopt van 1 december 2022 tot en met maart 2023. In deze periode kunnen ondernemers, stichtingen en verenigingen een voucher voor energieadvies aanvragen voor het verduurzamen van hun bedrijfspand. Daarnaast wil de gemeente starten met een loket om ondernemers te ondersteunen bij de mogelijkheden om hun bedrijf te verduurzamen en subsidies of leningen die zij kunnen aanvragen. Ondernemers in de binnenstad, overige winkelcentra, stichtingen en verenigingen kunnen een warmtescan laten maken. Hiervoor heeft de gemeenteraad budget beschikbaar gesteld.

Wij maken via de website en social media bekend wanneer de regeling start. Geïnteresseerden kunnen zich nu al aanmelden voor de warmtescan via subsidiebureau@zutphen.nl. Let op, op = op en het aanmelden kan op dit moment alleen voor de warmtescan.

Op bezoek bij ondernemers

Wethouder Rick Verschure bezocht deze week een aantal ondernemers in de gemeente Zutphen die hun panden energiezuiniger hebben gemaakt of willen maken. Zo ligt het dak van Cinemajestic Zutphen vol met zonnepanelen en heeft Estilo Mode hun bedrijfspand gerenoveerd. Albert Heijn de Brink bespaart energie door de deuren niet standaard te openen en bij mevrouw bagijn wordt er gekeken hoe het historische pand energiezuiniger gemaakt kan worden.

Op de webpagina Tips voor ondernemers staat informatie voor ondernemers om energie te besparen.