Burgemeester Zutphen sluit drugspand

3-03-2022

De burgemeester van Zutphen heeft vandaag een woning aan de Van Hallstraat gesloten. Er was sprake van veel overlast door drugsdealers en drugsgebruikers die gebruik maakten van deze woning. Met de sluiting wordt beoogd de rust en veiligheid in de omgeving te herstellen en het gebruik van deze woning als drugspand te beëindigen. De burgemeester doet dit op basis van de Opiumwet en heeft deze aanpak vastgelegd in het Damoclesbeleid. De sloten zijn vervangen en het pand is verzegeld. De sluiting geldt voor een periode van drie maanden.

Geen ruimte voor drugshandel

Drugshandel wordt in Zutphen niet getolereerd. Burgemeester Annemieke Vermeulen: “Drugs is echt een probleem in Zutphen en het tast de veiligheid in de buurten aan. Ik wil met dit soort ingrepen voorkomen dat onze kinderen afglijden en in het criminele circuit belanden. Daarom is de aanpak van drugscriminaliteit een belangrijk speerpunt in Zutphen.”

Melding maken

Politie en gemeente werken samen aan de aanpak van drugscriminaliteit. Heeft u vermoedens van drugshandel bij u in de buurt? Meld dit dan. Signalen zijn bijvoorbeeld aanloop op vreemde (nachtelijke) tijdstippen, drugsafval op straat, overlast van personen die onder invloed zijn of bezoekers van de woning die steeds maar korte tijd blijven.

U kunt dit melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.