Cadeaubonnen voor energiebesparende maatregelen nu ook voor huiseigenaren

25-10-2022

Gemeente Zutphen geeft tot eind van dit jaar gratis cadeaubonnen van €50 weg aan huurders, en nu ook aan eigenaren van koopwoningen. Deze cadeaubonnen kunnen worden gebruikt voor energiebesparende producten, zoals tochtstrips, radiatorfolie of ledlampen.

Al 4.000 huurders hebben gebruik gemaakt van deze cadeaubonnenactie om hun huis energiezuiniger te maken. De actie is gestart in oktober 2021 en loopt over twee maanden af. Om zoveel mogelijk inwoners hiervan te laten profiteren heeft het college van burgemeester en wethouders besloten dat nu ook 855 woningeigenaren een cadeaubon kunnen aanvragen.

Wethouder Eva Boswinkel: Ik wil alle inwoners van onze gemeente oproepen om gebruik te maken van deze cadeaubon. Alle kleine beetjes helpen om energie te besparen in deze barre tijden. Dat is goed voor het klimaat én de energierekening!  

Cadeaubon aanvragen

Update 26 oktober 2022: de belangstelling voor de cadeaubonnen onder woningeigenaren is zo groot, dat de bonnen op zijn. Vraagt u nu een bon aan, dan komt u op een wachtlijst. Mochten er bonnen niet verzilverd worden, dan gaan deze bonnen naar de mensen die op de wachtlijst staan. Voor huurders zijn nog wel bonnen beschikbaar.

Update 1 december 2022: Gemeente Zutphen geeft 2000 extra cadeaubonnen voor energiebesparende maatregelen weg.

Als woningeigenaar kunt u de cadeaubon aanvragen via www.regionaalenergieloket.nl/cadeaubon. Hier vindt u ook meer informatie over voorwaarden van de actie.

Er zijn ook nog 100 cadeaubonnen voor huurders beschikbaar. Huurt u bij Woonbedrijf ieder1, Ons Huis, stichting BOG of Mooiland, dan heeft u in februari 2022 een brief gekregen met uw persoonlijke cadeauboncode. Deze code moet u eerst activeren op www.regionaalenergieloket.nl/cadeaubon. Heeft u deze brief niet meer, dan kunt u contact opnemen met Regionaal Energieloket via projecten@regionaalenergieloket.nl of via 088 525 4110. Het is erg druk bij het Regionaal Energieloket. Het kan enige tijd duren voordat iemand u te woord kan staan. Wij vragen uw begrip.

Wees er snel bij

De gratis cadeaubon kan tot en met 31 december worden ingeleverd bij de Gamma, Fixxar, Karwei en Praxis in Zutphen, en webshops via het Regionaal Energieloket. Per adres kan maximaal 1 bon worden gebruikt. Wees er dus snel bij, want op=op.