Corona-informatiepunten en prik zonder afspraak in Zutphen

27-09-2021

GGD Noord- en Oost-Gelderland gaat in de gemeente Zutphen extra informatie en voorlichting geven over het coronavirus en de coronavaccinatie. Dit gebeurt op zaterdag 2 oktober en zaterdag 23 oktober bij Wijkcentrum De Uitwijk en op vrijdag 1 oktober en dinsdag 26 oktober bij Wijkcentrum Waterkracht. De GGD richt deze wijkcentra in als tijdelijke pop-up locaties met vrije inloop voor iedereen met vragen over het coronavirus. Ook kunnen mensen zich daar laten vaccineren zonder eerst een afspraak te maken.

Gemeente Zutphen ondersteunt deze campagne. Burgemeester Annemieke Vermeulen: “Een vaccinatie beschermt niet alleen jezelf, maar ook de mensen om je heen. Hoe meer mensen gevaccineerd zijn, hoe meer er weer mogelijk is. Daarom willen we iedereen in de gemeente Zutphen in deze pop-up locaties de gelegenheid bieden om zich te informeren en laten vaccineren.”

Eigen keuze

Vaccineren is niet verplicht. Mensen kiezen zelf of ze een prik willen of niet. Je goed informeren helpt bij het maken van een keuze. In de pop-up locatie geeft de GGD alle informatie en kunnen mensen vragen stellen. Op de pop-up locatie is er een arts die vragen kan beantwoorden. Om zeker te weten dat mensen een keuze maken die bij hen past, zorgt de GGD dat ze dit kunnen doen op basis van goede, open en eerlijke informatie.

Locaties, data en tijden

De pop-up locatie bij Wijkcentrum De Uitwijk aan de Brink 116 in Zutphen is op zaterdag 2 oktober en zaterdag 23 oktober open van 9.00-17.00 uur. De pop-up locatie bij Wijkcentrum Waterkracht aan Ruys de Beerenbrouckstraat 106 in Zutphen is op vrijdag 1 oktober en dinsdag 26 oktober open van 11.00-19.30 uur. Vrije inloop is mogelijk en praktische informatie is te vinden op: www.ggdnog.nl/corona/corona-vaccinaties/vaccinatietour-door-de-regio.