Deel mee in de Roparun prijs!

1-02-2024

Bij de verkiezing van “leukste Roparunnerstad route noord 2023” heeft Zutphen de 2e prijs in de wacht weten te slepen. De bijbehorende geldprijs, €11.000, mag de doorkomstcommissie Roparun, samen met de gemeente Zutphen, besteden aan goede doelen die passen bij de doelstellingen van de Roparun. Dit geld gaat naar organisaties en initiatieven binnen de gemeente Zutphen, die ondersteuning bieden aan mensen met kanker in hun laatste levensfase (palliatieve zorg). 

Welke organisaties in gemeente Zutphen komen in aanmerking?

Voor de goede besteding van het prijzengeld doet de gemeente Zutphen een oproep: “Hebben u of uw organisatie een idee voor de besteding van het prijzengeld voor deze doelgroep? Dat kan zijn met een activiteit of de besteding aan bijvoorbeeld hulpmiddelen. Dan kunt u in aanmerking komen voor een deel van het prijzengeld.”

Wat moet u doen

  1. Stuur uw voorstel vóór 1 maart 2024 in.
  2. Omschrijf hierin duidelijk uw voorstel voor een activiteit of andere besteding.
  3. Doe er een heldere begroting bij.
  4. Stuur uw voorstel naar: info@zutphen.nl.
  5. Schrijf in de onderwerpregel van uw mail: ‘Roparunprijs 2023’.

De ideeën voor een aanvraag voor het prijzengeld kunnen variëren van een door uw organisatie georganiseerde, onvergetelijke dag voor kankerpatiënten, tot en met de aanschaf van hulpmiddelen. De gemeente Zutphen en de doorkomstcommisie Roparun Zutphen zien de voorstellen met grote belangstelling tegemoet. 

Non-stop estafetteloop

De Roparun is een non-stop estafetteloop van meer dan 500 kilometer, die in het Pinksterweekend wordt gehouden. In teamverband wordt een prachtige sportieve prestatie geleverd. De teams halen met deze sponsorloop tevens geld op voor mensen met kanker. De run is één en al sportiviteit en gezelligheid voor de supporters langs de route, mede dankzij de feestelijke activiteiten in de doorkomststeden.

Op zondagavond 28 mei 2023 deden de Roparun teams voor de achtste keer de gemeente Zutphen aan. Voor de deelnemende teams van dit goede doelen evenement een onvergetelijk hoogtepunt op de route richting Rotterdam. Het publiek was daarbij massaal afgekomen op de feestelijkheden in Warnsveld, het centrum van Zutphen en De Hoven. 

Het motto van de Roparun

“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Meer informatie over de Roparun doorkomst door de gemeente Zutphen leest u op www.doorkomstroparunzutphen.nl en/of via Facebook: Doorkomst Roparun Zutphen.