Gemeente Zutphen officieel eigenaar van vastgoed Hanzehof

1-03-2022

Op maandag 28 februari ondertekenden burgemeester Annemieke Vermeulen, directeur Mirjam Radstake van de Hanzehof en wethouder Mathijs ten Broeke onder begeleiding van notaris Willem Coops de koopovereenkomst van de Hanzehof. Daarmee is de gemeente Zutphen vanaf 1 maart officieel eigenaar van het vastgoed van de Hanzehof.

Burgemeester Annemieke Vermeulen: “We zijn erg blij met deze ondertekening. Op deze manier kan Theater de Hanzehof zich richten op waar zij het beste in zijn: het verzorgen van veelzijdige voorstellingen voor onze inwoners en bezoekers.”

Wethouder Cultuur, Mathijs ten Broeke: “We hebben lang en hard gewerkt aan een toekomstbestendig plan voor het theater en de Buitensociëteit. Met dit officiële moment zetten we een punt achter de onzekerheid van afgelopen jaren en kunnen we verder bouwen aan een solide toekomst. Voor al onze inwoners levert dit een rijk, divers, waardevol cultuuraanbod op en volop ontmoetingsmogelijkheden.”

Directeur de Hanzehof, Mirjam Radstake: “Het is ontzettend fijn dat we vandaag deze contracten konden ondertekenen. De afgelopen maanden hebben in het teken gestaan van de overdracht. We staan te trappelen om te bouwen aan ‘de nieuwe Hanzehof’; een plek voor én door inwoners van onze prachtige stad!”

Gemeenteraad stemde in februari in met overname vastgoed Hanzehof

Op maandag 21 februari stemde de gemeenteraad in met het overnemen van het vastgoed van de Hanzehof. Het college heeft hiervoor een koopovereenkomst en een huurovereenkomst opgesteld. De grond en de gebouwen komen in het beheer van de gemeente en Stichting Theater en Congrescentrum Hanzehof huurt het vervolgens van de gemeente. Daarnaast heeft de Hanzehof een nieuwe cultuurexploitatie gemaakt en is hun bedrijfsvoering aangepast, wat leidt tot nieuwe subsidieafspraken.

Foto: Pim Helmich