Huurders in de gemeente Zutphen krijgen cadeaubon van 50 euro om energie te besparen

7-10-2021

Huurders in de gemeente Zutphen krijgen een gratis cadeaubon van 50 euro om te besteden aan energiebesparende producten. Met de cadeaubon kunnen huurders hun woning direct energiezuiniger én comfortabeler maken. De gemeente is deze actie gestart samen met ZutphenEnergie, Woonbedrijf ieder1, Ons Huis, Mooiland, stichting BOG en de Voedselbank.

Wethouder Duurzaamheid, Eva Boswinkel: ‘Ik ben erg enthousiast over de actie. Het is belangrijk dat iedereen zijn of haar woning kan verduurzamen. Ook huurders. En kleine energiebesparende maatregelen kunnen al een groot verschil maken. Deze cadeaubon zorgt ervoor dat huurders prettiger wonen en helpt huurders om hun energierekening te verlagen.’

Gratis cadeaubon voor huurders woningcorporaties én particuliere huurders

Er zijn bijna 5.000 cadeaubonnen van € 50 beschikbaar, op=op. De cadeaubon is voor huurders bij woningcorporaties én particuliere huurders. Huurders van Woonbedrijf ieder1, Ons Huis, stichting BOG of Mooiland ontvangen in de week van 4 oktober 2021 een brief met een persoonlijke cadeauboncode. Particuliere huurders kunnen een cadeaubon aanvragen via de website van het Regionaal Energieloket. Met de cadeaubon kunnen zij kleine energiebesparende producten kopen, zoals tochtstrips, radiatorfolie of ledlampen. De cadeaubon kan besteed worden bij één van de webshops via Regionaal Energieloket of bij de Gamma, Karwei, Praxis of Fixxar in Zutphen.

Online informatiebijeenkomst

De gemeente organiseert samen met het Regionaal Energieloket op dinsdagavond 12 oktober van 19.30-21.00 uur een gratis online informatiebijeenkomst. Dan krijgen geïnteresseerden meer informatie over hoe zij energie kunnen besparen in hun woning en daarmee hun  energierekening kunnen verlagen. Aanmelden kan via de website van het Regionaal Energieloket.

Advies nodig?

Een gratis energiecoach van ZutphenEnergie kan huurders helpen bij de keuze van de producten en het verlagen van hun energierekening. Aanmelden kan via www.regionaalenergieloket.nl/zutphen.

Energiebesparingsacties

De cadeaubonnenactie is één van de acties die onderdeel zijn van een grote energiebesparingsactie in de gemeente Zutphen. Hiervoor heeft de gemeente bijna 365.000 euro bij het Rijk aangevraagd en gekregen. Op die manier wil de gemeente samen met Regionaal Energieloket, ZutphenEnergie, vier woningcorporaties en de Voedselbank inwoners helpen om hun woning te verduurzamen.