Hans Derksen krijgt Meander voor jarenlange inzet voor Zutphen

21-04-2022

Hans Derksen heeft uit handen van locoburgemeester Mathijs ten Broeke de Meander ontvangen. De gemeentelijke onderscheiding komt hem toe vanwege alle tijd, energie en bestuurlijke inzet die hij in besteedde aan de vele organisaties waar hij als vrijwilliger in het bestuur zat. Hans nam afscheid van zijn voorzitterschap van Stichting Gilde Zutphen. Tijdens deze bijeenkomst nam de locoburgemeester, naast lovende woorden, als verrassing ook de Meander mee.

Op de foto staan locoburgemeester Mathijs ten Broeke, Hans Derksen (met de oorkonde en het beeldje) en zijn vrouw, met bloemen.

Naast ruim 12 jaar voorzitterschap van Stichting Gilde Zutphen was Hans Derksen actief voorzitter of bestuurslid bij 12 andere maatschappelijke organisaties in Zutphen: de Cliënten Adviesraad, BOTZ,  Buddy to Buddy, Verbindkracht Zutphen, Platform dementievriendelijk Zutphen, Stichting Odensehuis, Josep Wresinki Cultuurstichting, MPower, Stichting Animous, Stichting Lokaal, Stichting Sparrowtree en Stichting VIA.

Locoburgemeester Mathijs ten Broeke sprak hem toen bij het overhandigen van de Meander: ‘Beste Hans, jij bent een van die zeldzame vrijwilligers die vanuit een bijzondere drive onvermoeibaar bijdraagt een het maatschappelijke leven in Zutphen. Je hebt je op vele manieren ingezet voor mensen om ons heen, in moeilijke posities…

Als enthousiast netwerker voeg je waarde toe. Zo weet je mensen aan elkaar te verbinden, maar ook organisaties en maatschappelijke thema’s. Zo maak jij met je uitgebreide netwerk vaak van één plus één drie! …Hans, jij hebt in Zutphen het verschil gemaakt. In de levens van mensen, in organisaties en daarmee in de structuur onder onze samenleving. Het college van B&W is jou hier heel dankbaar voor!’

Over de Meander

De Meander is een gemeentelijke onderscheiding en geeft blijk van waardering voor en dankbaarheid aan personen die zich op een bijzondere manier verdienstelijk maken voor de Zutphense samenleving.

De Meander wordt uitgereikt sinds 1995 en de prijs bestaat uit een beeldje van Maïté Duval, een draagspeld van Goudsmid Zillah en een oorkonde van Trudie Demoed.