Integrale controle gehouden in de Stationsstraat

4-11-2022

Op woensdag 2 november is op initiatief van de gemeente Zutphen een integrale controle uitgevoerd in de Stationsstraat en omgeving. Tijdens deze controle zijn bedrijven bezocht, is een verkeerscontrole gehouden en is gecontroleerd op geparkeerde fietsen.

De controle werd uitgevoerd door toezichthouders van de gemeente in samenwerking met de Nederlandse Arbeidsinspectie, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, douane en politie. Het controleteam heeft 18 panden bezocht. Doel van de controle was om zicht krijgen op de naleving van de geldende wet- en regelgeving en te onderzoeken of er sprake is van eventuele misstanden.

Uitkomst controles

In het algemeen hadden de bezochte bedrijven de zaken goed op orde. Tijdens de controle zijn wel enkele overtredingen geconstateerd van de arbeidstijdenwet, de regels op het gebied van hygiƫne, voedselveiligheid en allergenen en de registratie van het inkopen van tweedehands goederen. Er zijn enkele waarschuwingen en boetes uitgedeeld, met enkele ondernemers volgt een nader gesprek. Daarnaast zijn er 13 bekeuringen uitgedeeld voor het rijden met een bromfiets of scooter door voetgangersgebied en zijn er 48 fietsen en twee scooters verwijderd die te lang geparkeerd stonden.

Melden

Mocht u vermoedens hebben van illegale activiteiten, dan kunt u dat melden bij de politie via telefoonnummer 0900 8844. Als u uw informatie liever anoniem meldt, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.