Koninklijke onderscheiding voor Herman Bouman

14-07-2023

Tijdens het jubileumfestival ter ere van het 40-jarig bestaan van de folkloristische dansgroep 'De Iesselschotsers' uit Steenderen kreeg oprichter Herman Bouman een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Wimar Jaeger had de eer hem de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau op te spelden.

Burgemeester Wimar Jaeger speldt de onderscheiding op bij meneer Bouman

In zijn toespraak was de burgemeester vol lof over de meer dan 40 jaar waarin Herman actief is bij de dansgroep. Een toch al feestelijk festivalweekend dat in Deventer startte, kreeg zo een Koninklijk tintje!

Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Herman Bouman is de oprichter en vanaf het begin ook bestuurslid van de Iesselschotsers. Over zijn inzet zei burgemeester Jaeger:

"Jij was eerder lid van een dansgroep geweest en begon enthousiast met de oprichting van een groep om naar Oostenrijk te gaan. Samen met je vrouw Derkje heb je de hele nieuwe groep in 5 maanden wel 20 dansen aangeleerd! Uiteraard moest er ook bijpassende kleding bij, klederdracht uit Steenderen van rond 1900. Jij kreeg het allemaal voor elkaar!"

En toen het jubileum niet door kon gaan, vond Herman toch manieren om de dansgroep bij elkaar te houden.  

"Je bent ook een heel creatieve dansleider en niet voor een gat te vangen. Waar in die vervelende coronatijd zo wat alles stil kwam te liggen, wist jij nog manieren te bedenken zodat de groep kon door blijven dansen," ging de burgemeester verder.

Vanwege zijn enorme inzet, al meer dan 40 jaar, verdient Herman Bouman dit geweldige compliment. Namens de gemeente Zutphen: van harte gefeliciteerd met deze Koninklijke onderscheiding!

Groepsfoto met onder andere de heer Bouman en burgemeester Wimar Jaeger
Van links naar rechts: de zoon en de vrouw van meneer Bouman, meneer Bouman, burgemeester Wimar Jaeger. Foto: Jolanda van Velzen