Maarten Spaargaren ontvangt Koninklijke onderscheiding

12-09-2021

Op zondag 12 september ontving Maarten Spaargaren uit Zutphen een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Annemieke Vermeulen. Hij kreeg de onderscheiding Ridder in De Orde van Oranje-Nassau. De heer Spaargaren is de drijvende kracht geweest achter het woonproject De Groene Marke in Zutphen.

Burgemeester Annemieke Vermeulen sprak in haar toespraak dan ook over zijn langdurige vrijwillige verdiensten voor de Zutphense samenleving. Vanaf de tekentafel tot ver na de oplevering van de 50 milieuwoningen en het Middenhuis heeft hij het duurzame woonproject begeleid. Al meer dan 25 jaar spant hij zich in voor een betere leefomgeving, is hij bestuurslid van de bewonersvereniging en vervult hij een voortrekkersrol.

Daarnaast is hij al 25 jaar actief in het verzamelen van zwerfvuil. Wekelijks is hij om 06.00 uur buiten te vinden en vele anderen hebben zich daarna ook aangemeld. Daarnaast is hij bestuurlijk actief in diverse beroepsverenigingen voor Integrale Geneeskunde. Dit alles doet hij naast zijn werk als arts voor natuurlijke geneeswijzen.

Deze bijzondere onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau ontving de heer Spaargaren tijdens een bijzondere gelegenheid, speciaal voor hem georganiseerd in het Middenhuis.