Mantelzorgwaardering

18-10-2021

De zorg voor een partner, ouder, kind of buur doet u waarschijnlijk met veel liefde, maar kan ook zwaar zijn. Wij bewonderen de inzet die de mantelzorger levert in de zorg. Dat waarderen we met een geldbedrag. U kunt dit aanvragen.

  • Mantelzorgers (vanaf 25 jaar) komen in aanmerking voor een geldbedrag van €55.
  • Jonge mantelzorgers (tot 25 jaar) komen in aanmerking voor een Primerabon t.w.v. €25.

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor de mantelzorgwaardering zijn:

  • U doet de mantelzorgtaken langer dan 3 maanden;
  • U doet de mantelzorgtaken voor meer dan 8 uur per week;
  • U krijgt niet betaald voor deze uren (bijv. via PGB);
  • De hulpvrager voor wie u de mantelzorgtaken verricht woont in de gemeente Zutphen.

De mantelzorgwaardering kan door maximaal 1 mantelzorger per hulpvrager worden aangevraagd. Wilt u het aanvraagformulier volledig ingevuld en vóór 1 december 2021 naar ons terugsturen? Met uw antwoorden op het aanvraagformulier hebben wij alle gegevens om het geldbedrag over te kunnen maken.

Aanvraagformulier mantelzorgwaardering (.doc, 31 kB)

Aanvraagformulier mantelzorgwaardering (pdf, 729 kB)

Aanvraagformulier voor de jonge mantelzorger (.doc, 30,7 kB)

Aanvraagformulier voor de jonge mantelzorger (pdf, 726 kB)

Week van de Mantelzorg

Van 8 tot en met 12 november wordt in de gemeente Zutphen de ‘Week van de Mantelzorg’ georganiseerd, met allerlei activiteiten, speciaal voor mantelzorgers. Het programma kunt u vinden op www.hulpwijzerzutphen.nl.

Een extra dankjewel voor uw inzet in de coronacrisis

Veel professionele hulp viel deels of geheel weg in de coronacrisis. Meer dan ooit kwam de zorg op de schouders van de mantelzorger neer. Deze extra inzet heeft veel betekend, voor uw naasten én voor de samenleving. Daarom een extra attentie als dank, voor alles wat u doet voor een ander. Begin november kunt u de attentie in de vorm van een jaarlidmaatschap van Kruiswerk en een gratis keuze uit diverse lokale diensten aanvragen. Laat uw e-mailadres vast achter op www.kruiswerk.nl/mantelzorg-zutphen en ontvang bericht zodra u zich kunt aanmelden.