Meldpunt voor gedupeerde ouders kinderopvangtoeslagaffaire

25-01-2021

Bent u vanwege de kinderopvangtoeslagaffaire van de Belastingdienst in de problemen gekomen? U kunt bij ons terecht voor advies & hulp, bijvoorbeeld bij geldzorgen. We hebben een meldpunt geopend waar u terecht kunt: knelpunt@zutphen.nl.

Waarom dit meldpunt?

Huishoudens die door de toeslagenaffaire in de problemen zijn geraakt, kunnen rekenen op hulp van de gemeente. Ook wijst de Belastingdienst gedupeerde huishoudens op aanvullende hulp door de gemeente. Volgens de laatste gegevens van de Belastingdienst waarover de gemeente beschikt, zijn bijna 100 huishoudens in de gemeente Zutphen gedupeerd. De Belastingdienst beoordeelt welke huishoudens daadwerkelijk gedupeerd zijn. Deze huishoudens kunnen onder andere aanspraak maken op compensatie van €30.000.

Geld is niet altijd genoeg

Het krijgen van de compensatie is niet altijd genoeg. Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn ontstaan met huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. Met deze problemen kan de gemeente helpen. Wij helpen deze huishoudens om hun leven weer op te pakken.

Laat ons weten dat u hulp nodig heeft

Om te voorkomen dat de problemen steeds groter worden, komen we graag zo snel mogelijk met u in contact. Bent u gedupeerd en heeft u hierover nog geen contact met ons opgenomen? Stuur ons dan een e-mail via knelpunt@zutphen.nl. Wij kijken dan samen met u welke hulp u nodig heeft en maken samen met u een plan. We luisteren en brengen u in contact met de juiste mensen of instanties die u kunnen helpen.

Tip!

Komt u als gedupeerde in aanmerking voor de compensatie van €30.000 en vraagt u huurtoeslag, zorgtoeslag of kindgebonden budget aan? Kijk dan op de pagina Formulier Verzoek bijzonder vermogen toeslagen (op de website van de Belastingdienst) en vul het formulier in. Zo voorkomt u dat de compensatie voor problemen zorgt bij de toekenning van de aangevraagde toeslag.