Opnieuw drugspand gesloten in Zutphen

6-10-2021

De gemeente Zutphen heeft vandaag een wederom een drugspand gesloten. Deze keer betrof het een woning aan de Beethovenstraat. Rondom deze woning was al langere tijd sprake van drugsoverlast. Met name van gebruikers en dealers. Afgelopen zomer is er in de woning een grote hoeveelheid verdovende middelen (harddrugs) aangetroffen. Hierbij is een 54-jarige man (niet de bewoner) uit Zutphen aangehouden. Nu is in overleg met politie besloten de woning te sluiten voor in ieder geval 3 maanden. Dit doen we om ook de rust in de buurt terug te laten keren.

Ondermijnende activiteiten niet getolereerd in Zutphen

De sluiting geschiedt op basis van de Opiumwet, deze aanpak is vastgelegd in het Damoclesbeleid. De woning is verzegeld en er is een vermelding op aangebracht dat het pand niet mag worden betreden. Mede dankzij een melding die werd gedaan bij Meld Misdaad Anoniem kon het pand vandaag worden verzegeld.  

Meld Misdaad Anoniem

De anonieme melding via Meld Misdaad Anoniem heeft in deze zaak een belangrijke rol gespeeld. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt waar u anoniem informatie kunt doorgeven over criminaliteit en misdaad. Op deze manier kunt u een bijdrage leveren aan de veiligheid in uw eigen omgeving.

Heeft u ook informatie over criminaliteit en misdaad? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000 of neem direct contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.