Oproep aan huiseigenaren met een woning van vóór 1994: meld je aan voor de isolatie-actie

1-12-2022

Op 1 december 2022 start de isolatie-actie van de gemeente Zutphen. Deze actie is speciaal voor mensen met een laag inkomen die eigenaar zijn van een woning van voor 1994. Door het isoleren van deze koopwoningen verlagen we het energieverbruik van 360 huishoudens levenslang.

Aanmelden via www.zutphen.nl/isoleren

De isolatie-actie is voor eigenaren die wonen in een huis met een bouwjaar van vóór 1994 en een inkomen hebben tot en met 150% van het sociaal minimum. Via www.zutphen.nl/isoleren kunnen zij zich vanaf nu aanmelden. Op die pagina staan ook de voorwaarden en de inkomensbedragen. De actie loopt van 1 december 2022 tot eind 2023.

De meeste energiebesparing

Na aanmelding komt er een energiecoach langs om te kijken welke vorm van isolatie de meeste energiebesparing oplevert. Dit kan zijn spouw-, gevel-, dak-, of vloerisolatie. Of dubbel glas in ramen, zo nodig met het vervangen van het kozijn. Als het isoleren van de woning niet mogelijk is, worden veel andere kleine energiebesparende maatregelen aangeboden. Na akkoord van de bewoner, regelt en betaalt de gemeente de uitvoering van de isolatiemaatregelen.

Wethouder Eva Boswinkel: 'Ik ben ervan overtuigd dat persoonlijke armoede, in welke vorm dan ook, een probleem van ons allemaal is. Daarom zie ik deze actie als een sterk wapen in het bestrijden van de energiearmoede. Aarzel dus niet en meld je snel aan via onze website als je denkt dat je hiervoor in aanmerking komt.'