Relatiespreekuur Zutphen is van start

15-11-2022

Een goede relatie onderhouden is niet altijd makkelijk. Soms kiezen partners, die ook ouders zijn, ervoor uit elkaar te gaan. Dit heeft direct gevolgen voor de kinderen in het gezin. In onze gemeente heeft zo’n 15% van de kinderen onder de 12 jaar  een scheiding meegemaakt. Boven de 12 jaar gaat het zelfs om 1 op de 4 jongeren. Door op tijd in gesprek te gaan en als dat nodig is de juiste ondersteuning te krijgen, kunnen grotere problemen voorkomen worden. Ook voor de kinderen zijn de gevolgen dan minder groot.

Relatiespreekuur Zutphen voor onafhankelijk en gratis advies

Het Relatiespreekuur geeft onafhankelijke informatie en advies voor ouders met relatieproblemen en ouders die gaan scheiden. Meestal is één gesprek al voldoende of wordt er doorverwezen naar een passende plek voor ondersteuning. In Zutphen is er een groot vangnet voor ouders die gaan scheiden. Daarmee is er altijd passende hulp.

Wethouder Jasper Bloem: “We zetten in Zutphen in op preventie door met elkaar tijdig aan de bel te trekken als het niet lekker loopt. We werken veel samen met diverse organisaties. Denk aan scholen en kinderdagverblijven, maar bijvoorbeeld ook Humanitas, entrea lindenhout en Villa Pinedo. In het Relatiespreekuur verwijzen we de ouders door naar een passend aanbod voor jong en oud in Zutphen. Samen kunnen we tijdig problemen signaleren en ouders én kinderen begeleiden in een passende weg naar een scheiding.”

Relatiespreekuur alleen beschikbaar op afspraak

Het Relatiespreekuur is elke woensdagochtend in Zutphen. Het gesprek wordt gevoerd door een relatie- en gezinstherapeut en een professional van Humanitas. Een medewerker van entrea lindenhout beantwoordt de online vragen.

Aanmelden voor het Relatiespreekuur.