Riet Nieuwenhuis ontvangt Koninklijke onderscheiding

10-09-2021

Vrijdag 10 september ontving Riet Nieuwenhuis uit handen van locoburgemeester Laura Werger een Koninklijke onderscheiding. Zij kreeg de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau onder meer voor haar jarenlange inzet voor de belastingservice van de FNV.

Riet Nieuwenhuis (82), geboren en getogen in Zutphen, is al 45 jaar actief voor de belastingservice Zutphen. De belastingservice helpt zo’n 700 tot 800 inwoners van Zutphen met hun belastingaangifte. Mevrouw Nieuwenhuis doet heel veel werkzaamheden op de achtergrond: zo was zij mentrix voor andere vrijwilligers, penningmeester, bewaakster van ‘Lief en leed’, roosterplanner, de telefooncentrale en spil van de nazorg van het invulseizoen. En dat allemaal op vrijwillige basis.

Locoburgemeester Laura Werger: “Jarenlang was mevrouw Nieuwenhuis de spil van de belastingservice, met een onuitputtelijke energie en een enorme kennis van zaken. Tot de dag van vandaag is zij scherp en deskundig, met een geheugen als een olifant. Dankzij haar inzet hebben veel inwoners van Zutphen iets makkelijker hun belastingaangifte kunnen doen.”

Riet Nieuwenhuis, met bos bloemen en haar Koninklijke onderscheiding. Achter haar staat wethouder Laura Werger.