Samen tegen Eenzaamheid in Zutphen

5-10-2022

Sinds de coronacrisis is er een toename van eenzaamheidsgevoelens. Vooral onder jongeren is de eenzaamheid het meest toegenomen. Rondom de Week tegen Eenzaamheid worden in Zutphen allerlei extra activiteiten georganiseerd om zoveel mogelijk te voorkomen dat mensen langdurige en ernstige eenzaamheid ervaren. En om degenen die al eenzaam zijn een helpende hand te bieden.

Pannenkoeken eten en creatieve middag

Wethouder Eva Boswinkel deed vandaag mee aan één van de activiteiten. Ze ging op bezoek bij Wijkrestaurant Geweldig! om samen met inwoners pannenkoeken te eten met aanvullend een creatieve middag.

Wethouder Eva Boswinkel: “Eenzaamheid komt voor bij mensen van alle leeftijden. Er kunnen veel redenen voor zijn. Bijvoorbeeld te weinig sociale contacten, of misschien te weinig diepgaand contact. In Zutphen bieden we graag een vangnet aan inwoners die zich eenzaam voelen. In de Week tegen Eenzaamheid brengen we nog een keer onder de aandacht welke organisaties en activiteiten er zijn. Ik hoop dat de laagdrempeligheid mensen over de streep trekt om gewoon aan te schuiven. Hoe spannend misschien ook.”

Activiteiten in Zutphen tot en met 7 oktober

Om eenzaamheid te signaleren en aan te pakken is het Netwerk Eenzaamheid Zutphen in 2019 opgericht. Organisaties zoals Perspectief, Lea Adriaans, Stichting Lokaal, Ixta Noa, Muzehof en WALHALLAb organiseren het hele jaar door gezellige activiteiten waar iedereen aan mee kan doen. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 25 september tot en met 7 oktober organiseren zij allerlei extra activiteiten. Op www.hulpwijzerzutphen.nl is meer informatie hierover te vinden.

Wethouder Eva Boswinkel werkte samen met inwoners en enthousiaste leerlingen van het Isendoorn College aan kaarten tegen eenzaamheid.