Samen tegen ganzenoverlast: niet voeren en andere maatregelen

12-05-2021

Ook dit jaar zijn er weer veel ganzen in Zutphen. De gemeente kan dit niet alleen oplossen: we hebben uw hulp nodig! Aan alle inwoners doen wij de dringende oproep om de ganzen niet te voeren. Verder nemen wij samen met Waterschap Rijn en IJssel een aantal maatregelen om ervoor te zorgen dat inwoners minder overlast ervaren van ganzen.

Zutphen minder aantrekkelijk maken

De gemeente neemt een aantal maatregelen:

  • Nestbehandeling om het grote aantal ganzen te laten dalen
  • Tijdelijke hekjes bij De Vijver en de Warnsveldseweg om ervoor te zorgen dat ganzen minder makkelijk voedsel vinden. Ook verbetert dit de verkeersveiligheid.
  • Verkeersborden ‘Pas op overstekende ganzen’ aan de Warnsveldseweg en Harenbergweg/Emmerikseweg om weggebruikers te waarschuwen.
  • Borden om inwoners erop te wijzen de ganzen en andere watervogels niet te voeren. Het voeren is goed bedoeld, maar erg ongezond. Daarnaast wordt de populatie steeds groter, omdat de ganzen geen natuurlijk voedsel hoeven te zoeken.

Al deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat inwoners minder overlast van de ganzen ervaren. De aanvullende maatregelen zijn onderdeel van het diervriendelijk gansbeheer in onze gemeente. Wilt u hier meer over weten? Lees dan ook het nieuwsbericht Gemeente Zutphen start met diervriendelijk gansbeheer