Gemeente Zutphen van start met online verlengen rijbewijs

28-04-2022

Met ingang van 1 mei 2022 kunt u in de gemeente Zutphen uw rijbewijs online verlengen. Dit gaat via de website van de RDW. U hoeft alleen naar het stadhuis te komen om uw rijbewijs op te halen. Uw nieuwe rijbewijs ligt al na 2 werkdagen klaar. Bij een aanvraag in het stadhuis is dit 5 werkdagen.

Wethouder Eva Boswinkel: “Ik ben blij dat het nu zover is dat onze inwoners hun rijbewijs veilig digitaal kunnen verlengen. Het is een mooie aanvulling op onze online dienstverlening. De aanvraag kost de inwoner minder tijd en het rijbewijs ligt sneller klaar om opgehaald te worden. Het online verlengen is onderdeel van een pilot van het RDW. Mooi dat wij onderdeel kunnen zijn van deze pilot.”

Online aanvragen is alleen mogelijk voor het verlengen van het rijbewijs of om uitbreiding van categorieën aan te vragen. Wilt u voor het eerst een rijbewijs aanvragen, dan doet u dit in het stadhuis.

Erkende fotograaf

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl.

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kan de aanvrager met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen ligt het rijbewijs klaar om opgehaald te worden in het stadhuis. Ophalen gebeurt op afspraak.

Meer informatie

Op www.zutphen.nl/rijbewijs/rijbewijs-online-verlengen vindt u alle informatie.