Nieuwe wethouder Eva Boswinkel stelt zich voor

21-07-2021

Dag, ik ben Eva Boswinkel, de nieuwe GroenLinks wethouder van onze gemeente. Vorige week ben ik officieel benoemd. Ik volg Harry Matser op, die 31 mei afscheid nam en neem zijn portefeuilles over. Onder andere Financiën & Bedrijfsvoering, Energie & Klimaat, Verkeer en Inwonersparticipatie.

Kun je iets vertellen over jezelf?

Ik ben opgegroeid in Zutphen. Op mijn 18e heb ik Zutphen wel even verlaten, maar op mijn 28e ben ik weer teruggekomen (met mijn man uit het Westen). Ik voel me echt thuis in onze gemeente en ik ben er trots op dat mijn 2-jarige dochter een echte Zutphenees is!

De afgelopen jaren werkte ik als organisatiepsycholoog, onderwijsmanager en als directeur van een softwarebedrijf. Ik heb dus ervaring in besturen en financiële bedrijfsvoering. Dat ik die ervaring nu voor mijn gemeente mag inzetten, voor mijn leefgebied, voor mijn mede-inwoners, dat is een grote wens die uitkomt. 

Idealisme is er met de paplepel ingegoten, maar ik ben ook een doener. Ik denk dat ik kan helpen om van Zutphen en Warnsveld een nog fijnere plek te maken. Toen ik gebeld werd door GroenLinks Zutphen of ik wethouder Matser wilde vervangen, vond ik dat heel eervol en heb ik natuurlijk 'ja' gezegd. 

Samenwerken!

Mijn doel als wethouder is zorgen voor goede samenwerking en (de juiste) verbindingen leggen tussen ambtenaren, andere experts, het beroepsveld en inwoners. Juist door die samenwerking echt goed te maken, komt beleid uiteindelijk van de inwoners zelf. En mijn belangrijkste doel op de korte termijn: een reële begroting presenteren aan de gemeenteraad in november. Dat is echt erg belangrijk. We hebben natuurlijk te maken gehad met grote bezuinigingen en ons huishoudboekje moet goed op orde blijven.  

Meedenken? Neem contact op!

Mensen om mij heen beschrijven mij als mensgericht, beslisvaardig en open. Het is mijn ambitie dat u mij ook zo leert kennen de komende tijd. Heeft u tips waar ik volgens u mee moet beginnen na het zomerreces? Stuur mij dan een e-mail via e.boswinkel@zutphen.nl