Zonnepanelenactie in gemeente Zutphen van start

17-09-2021

De gemeente Zutphen organiseert samen met het Regionaal Energieloket vanaf 17 september een zonnepanelenactie voor woningeigenaren in Zutphen-Oost. Op 28 september organiseert de gemeente een gratis online informatiebijeenkomst met uitleg over de actie.

Wethouder Eva Boswinkel: “Het verduurzamen van je huis kan op verschillende manieren. Zonnepanelen aanschaffen om je eigen energie op te wekken, is een grote, belangrijke stap. Er zijn alleen veel soorten aanbieders en het is best een investering. Ik nodig de woningeigenaren in Leesten en Warnsveld dan ook van harte uit voor de informatiebijeenkomst van deze zonnepanelenactie. Dat is het moment om weer een stap te zetten voor een toekomstbestendig huis!”

Zonnepanelenactie

De gemeente heeft het Regionaal Energieloket gevraagd de zonnepanelenactie te organiseren. In deze actie wordt een hoge kwaliteit zonnepanelen aangeboden voor een scherpe prijs dankzij groepsvoordeel. Een offerte op maat is onderdeel van de actie. De grote energiebesparingsactie in de gemeente Zutphen vindt in fasen plaats. Tussen 17 september en 22 november kunnen woningeigenaren in Leesten en Warnsveld (Zutphen-Oost) meedoen en vrijblijvend een offerte aanvragen voor zonnepanelen. Woningeigenaren in andere wijken kunnen in maart 2022 meedoen met een soortgelijke actie.

Online informatiebijeenkomst

De gemeente organiseert op dinsdagavond 28 september van 19.30-21.00 uur een gratis online informatiebijeenkomst. Dan krijgen geïnteresseerden meer informatie over de zonnepanelenactie, de Toekomstbestendig Wonen Lening van de gemeente en het terugvragen van btw over zonnepanelen. Aanmelden kan via www.regionaalenergieloket.nl/zutphen.

Energiebesparingsacties

De zonnepanelenactie is één van de acties die onderdeel zijn van een grote energiebesparingsactie in de gemeente Zutphen. Hiervoor heeft de gemeente bijna 365.000 euro bij het Rijk aangevraagd en gekregen. De komende tijd zal de gemeente samen met het Regionaal Energieloket, ZutphenEnergie, vier woningcorporaties en de Voedselbank communiceren over de verschillende activiteiten. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld een cadeaubon voor huurders voor kleine, energiebesparende producten, gratis bezoek van een energiecoach en een collectieve isolatie-actie voor woningeigenaren.