Zutphen verkoopt Huis de Wildeman aan Wijnhuisfonds

17-12-2020

De gemeente Zutphen verkoopt Huis de Wildeman (Zaadmarkt 88/Rodetorenstraat 65) aan het Wijnhuisfonds. Het pand stond sinds dit voorjaar op de lijst van te verkopen vastgoed van de gemeente. Dit is het eerste pand van die lijst dat verkocht wordt.

Wethouder Vastgoed Laura Werger: ‘De verkoop van Huis de Wildeman aan het Wijnhuisfonds heeft eigenlijk alleen maar positieve kanten. Bij het Wijnhuisfonds is Huis de Wildeman in zeer goede handen. Met het Wijnhuisfonds krijgt Huis de Wildeman een voor de stad vertrouwde en passende eigenaar met kennis en ervaring voor de noodzakelijke restauratie en renovatie. Het is fijn dat we met deze verkoop handelen conform de eerder dit jaar door college en raad vastgestelde herindeling van de vastgoedportefeuille en de verkoop van panden.’

Wijnhuisfonds-voorzitter Nel Viersen: ‘Dit prachtige pand past naadloos in ons streven als fonds om beeldbepalende monumenten in het mooie Zutphen voor de toekomst op zorgvuldige wijze te verwerven, te behouden en te beheren. Wij zijn dan ook erg blij met de uitkomst van deze samenwerking met de gemeente Zutphen.’

Kantoor voor Wijnhuisfonds

Stichting het Wijnhuisfonds opent per 1 januari aanstaande haar nieuwe kantoor in Huis de Wildeman. Van daaruit gaat ze ook als kwartiermaker aan de slag met het renoveren, restaureren en toekomstbestendig maken van het pand. Zo wordt de inpandige Schuilkapel weer in ere hersteld en straks weer toegankelijk gemaakt voor het publiek. Daarnaast staat verhuur aan andere (kantoor)gebruikers op de planning.

De stichting heeft via een bruikleenovereenkomst het pand half december in gebruik genomen om alvast de nodige voorbereidingen te kunnen treffen. Eind 2020 is het Wijnhuisfonds de nieuwe eigenaar van het pand en eindigt de bruikleenovereenkomst.

Laura Werger en Nel Viersen voor Huis de Wildeman