Melden ondermijning

Ziet u in uw buurt verdachte situaties, ervaart u overlast van bijvoorbeeld drugsgebruik of vermoed u dat er iets klopt? Fijn dat u dit meldt.

Elk signaal kan ons en de politie helpen om criminele activiteiten te stoppen. Bij elke melding die we krijgen, bekijken we of er meer signalen zijn die wijzen op criminele activiteiten. En vervolgens wat we daarmee kunnen doen. Wij behandelen uw melding altijd vertrouwelijk.

Uw vermoeden van ondermijning

De volgende vragen gaan over wat u aan ons wilt melden. Op welke manier heeft u een vermoeden van ondermijning? Gaat het bijvoorbeeld om vermoedens van drugshandel, zorgfraude, witwassen van geld of illegale prostitutie? Of iets anders?
Het is niet erg als u niet zeker bent of er echt iets aan de hand is. Probeer wel zoveel mogelijk en zo duidelijk mogelijk de informatie in te vullen. Dit helpt ons bij de afhandeling van uw melding.

Documenten en foto's

Heeft u documenten of foto's die u met ons wilt delen? U kunt hieronder één of meerdere afbeeldingen en een pdf toevoegen.
Heeft u een videobestand dat u met ons wilt delen? Als u dit hieronder aangeeft dan sturen wij u per e-mail een link waarmee u de bestanden digitaal naar ons kunt versturen.
Upload vereisten
Upload vereisten
Videobestanden

Wat gebeurt er met uw melding?

Uw melding komt terecht bij team Veiligheid van de gemeente Zutphen. Het team behandelt, controleert en beoordeelt uw informatie. Uw melding kunnen wij delen met onze samenwerkingspartners zoals de politie en justitie. Waar nodig nemen wij actie. Bijvoorbeeld het intrekken van een vergunning, het stopzetten van een subsidie of het starten van een strafrechtelijk onderzoek. Vanwege de privacy van de betrokkene(n) kunnen wij u niet op de hoogte houden over het resultaat van uw melding.
Wanneer wij besluiten om uw signaal inhoudelijk te behandelen, komen uw gegevens in ons systeem te staan. Daarnaast is het mogelijk dat wij contact met u opnemen om het signaal duidelijker te maken.
Akkoord
Heeft u alle gegevens ingevuld?
  • Kies hieronder eerst voor Voorbeeld.
  • U krijgt daarna een overzicht van uw gegevens te zien.
  • Klopt alles? Kies dan voor Verzend bericht.