Extra hulp voor inwoners met een (tijdelijk) laag inkomen

Er zijn verschillende regelingen en initiatieven waar u met een (tijdelijk) laag inkomen gebruik van kunt maken.

Fashioncheque voor kinderen tot 21 jaar

Bij Stichting Leergeld Zutphen kunnen inwoners met een inkomen van 130% van het minimum inkomen een fashioncheque ter waarde van €150 aanvragen voor hun kinderen tot 21 jaar. U kunt de fashioncheque aanvragen via de website van Stichting Leergeld tot en met 1 maart 2023. U ontvangt binnen twee weken de fashioncheque per post.

Vindt u het lastig om de aanvraag online te doen? Kom dan langs bij Stichting Leergeld in Zutphen. Dat kan op elke dinsdag- en donderdagochtend van 09.00 - 13.00 uur. Het adres is Henri Dunantweg 1 in Zutphen.

Tijdelijk hulpnummer voor al uw vragen rondom geldzorgen

Heeft u geldzorgen en heeft u hulp nodig? Elke werkdag van 08.30 tot 12.30 uur staan we graag voor u klaar. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 0575 – 595 836.

Dierenvoedselpakketten

Bij de dierenvoedselbank Stichting Blijdschap Voor De Dieren (BVDD) kunnen inwoners (met een inkomen van 120% van het minimum inkomen) gratis een dierenvoedselpakket voor hun huisdier(-en) aanvragen. Een dierenvoedselpakket aanvragen kan via de website van Stichting Blijdschap Voor De Dieren. Nadat uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u voor de maanden januari, februari en maart 2023 een dierenvoedselpakket. Het dierenvoedselpakket kunt u tot uiterlijk 6 februari 2023 aanvragen.

Extra energietoeslag

De afgelopen tijd zijn de energiekosten erg gestegen. Zodra het mogelijk is om dit jaar een extra energietoeslag aan te vragen, leest u het op onze website.

Inloopspreekuur dichtbij

Wees welkom om uw vragen over geldzaken, regelingen en andere vragen te stellen aan medewerkers van Perspectief Zutphen, SchuldHulpMaatje Zutphen en de gemeente tijdens een spreekuur in uw buurt of wijk.

Waar en wanneer

  • Woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur in het Wijkcentrum Waterkracht op het winkelcentrum Waterkwartier
  • Donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur in het inloophuis Noordveen aan de Weg naar Laren 61

Bekijk andere regelingen, zoals het kindpakket en de meedoen-regeling

Naast de extra hulp die er op dit moment is, kunt u ook gebruik maken van andere regelingen. Bijvoorbeeld het kindpakket of de meedoen-regeling. Bekijk alle regelingen op de pagina 'Inkomensondersteuning'.