Individuele noodhulp

De individuele noodhulp is een regeling voor inwoners die tegen hun financiële grenzen aanlopen. Hulpverleners kunnen voor inwoners een aanvraag doen bij het crisisfonds Zutphen - individuele noodhulp. Een hulpverlener is bijvoorbeeld iemand van Perspectief Zutphen, een consulent van de gemeente of uw bewindvoerder. Hieronder leggen we kort uit hoe het werkt.

Hoe werkt het?

Als inwoner neemt u contact op met uw professionele hulp- en dienstverleners en legt u uw verzoek voor. Heeft u geen vaste contactpersoon? Neem dan contact iemand van Perspectief Zutphen of met de gemeente.

Via de website van SUN Liemers Achterhoek dienen professionele hulp- en dienstverleners uw aanvraag in. De coördinator voor het Zutphense crisisfonds beoordeelt de aanvraag. Meestal ontvangt u binnen 24 uur, maar in ieder geval binnen een paar dagen, hierover bericht: noodhulp wordt dus snel geboden!

De Stichting Urgente Noden (SUN) heeft veel ervaring met het geven van individuele noodhulp op aanvraag van professionele hulp- en dienstverleners. Daarom hebben wij het SUN noodhulpbureau Liemers Achterhoek gevraagd het (tijdelijke) crisisfonds voor ons uit te voeren.

Vragen

We zijn elke werkdag bereikbaar van 08.30 tot 12.30 uur via het tijdelijk hulp-telefoonnummer 0575 - 59 58 36. Hier kunt u al uw vragen rondom geldzorgen en over de tijdelijke regeling 'Samen warm de winter door' stellen. Uiteraard kunt u ons ook op werkdagen bereiken via 14 0575 of door een bericht te sturen aan info@zutphen.nl.

Voor professionele hulp- en dienstverleners

Als professionele hulp- of dienstverlener kunt u een aanvraag doen voor uw klanten op de speciale pagina 'Crisisfonds Zutphen' van SUN Liemers Achterhoek.

Meer informatie over SUN Liemers Achterhoek.