Innovatieve beleidsmedewerker Groen en Klimaatadaptatie

Heb je ambitie, energie en ben je resultaatgericht? Weet je veel van groen en biodiversiteit en zie je volop mogelijkheden om groen in te zetten voor klimaatadaptatie en leefbaarheid? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In een gezonde gemeente is groen geen sluitpost, maar een volwaardig onderdeel van ruimtelijke ontwikkeling, planning en beheer, zo ook in de gemeente Zutphen. We vergroenen de gemeente en werken aan de energieopgaven en klimaatadaptatie in het stedelijk en landelijk gebied. We verbinden groen en klimaatadaptatie aan ons duurzaamheid, historisch erfgoed, biodiversiteit, gezondheid en andere domeinen. Creativiteit, innovatie en procesvaardigheden zijn belangrijker dan ooit.

Dit wordt jouw werk

Je werkt binnen het team Duurzame Inrichting Openbare Ruimte (DIOR), een vast team met verschillende specialismen in de openbare ruimte. Dit team van professionals werkt met veel plezier en trots aan de ontwikkeling van de stad en de wijken. Jij wordt verantwoordelijk voor visievorming op gebied- en projectniveau. Hierin werk je nauw samen met inwoners, belangenbehartigers en collega’s van beleid en beheer en onderhoud.

Jij…

  1. neemt initiatieven en zet deze om in adviezen, uitvoeringsprojecten en activiteiten.
  2. vertaalt maatschappelijke ontwikkelingen en politieke ambities naar concrete uitvoeringsplannen op het gebied van groen, klimaatadaptatie en recreatie.
  3. adviseert over ruimtelijke initiateven en omgevingsvergunningaanvragen van projecten en draagt bij aan beleidsontwikkeling.
  4. beantwoordt vragen over de openbare ruimte van inwoners, collega’s en organisaties.
  5. bent echte verbinder, onze inhoudelijke sparringpartner voor interne en externe personen en organisaties.

Voor de stad én voor je eigen toekomst

Bij ons werk je niet alleen aan een nog mooiere gemeente Zutphen. Je werkt ook aan je ontwikkeling. Samen – als team en als organisatie - vinden we de kansen en de middelen om je verder te laten groeien als beleidsmedewerker groenen klimaat. En we leren natuurlijk ook graag van jou!

De gemeente Zutphen wil een inclusieve organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor onze gemeente.

Wij bieden

Jouw salaris ligt tussen € 2.973 (schaal 10) en € 4.831 (schaal 10A) als je 36 uur per week werkt. Deze functie is voor 32 uur per week. Onze werktijden zijn flexibel (tussen 7.00 en 22.00u).

Voor deze functie is een afgeronde opleiding op HBO niveau noodzakelijk.

Naast het salaris krijg je een Individueel Keuzebudget en de ruimte om hier zelf keuzes in te maken. Google maar eens op ‘IKB gemeenten’.

Online solliciteren

Interesse? Solliciteer dan online vóór maandag 21 juni aanstaande onder vermelding van vacaturenummer 21-20. De gesprekken staan gepland voor maandag 28 juni, tussen 09.00 en 13.00 uur.

De vacature wordt in- en extern gelijktijdig uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang op de externe kandidaten.

Meer weten?

Wie kan je beter informeren dan een toekomstige collega? Bel met Annemiek Breukelaar (landschapsarchitect), als je meer wilt weten over het team en onze manier van werken. Annemieke is te bereiken  op 06-22464792. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met teamleider Erik Bruntink op 06-22229205.