Resultaatgerichte medewerker brandveiligheid

Ben jij resultaatgericht, omgevingsbewust en heb jij een passie voor alles wat brandveiligheid en (bestaande) bouw met zich meebrengt? Vind je het een uitdaging om de meest uiteenlopende brandveiligheidsvraagstukken op te lossen? Dan zijn we op zoek naar jou!

De gemeente Zutphen hecht veel waarde aan veiligheid en specifiek aan brandveiligheid van de bebouwde omgeving. Dit kan bestaande bouw betreffen in bijvoorbeeld de monumentale binnenstad of nieuwbouw van een pand op een industrieterrein en alles wat daartussen ligt. Deze uitdaging vraagt om nauwe afstemming met veel actoren: projectontwikkelaars, bestuurders, eigenaren en gebruikers van panden, veiligheidsregio en natuurlijk de collega’s.

Omgevingsbewustzijn is kenmerkend voor jou. Je weet wat er speelt, wie welke ambities en belangen heeft. Je bekijkt situaties vanuit verschillende invalshoeken om tot de juiste handelwijze te komen. Je werkt klantgericht en nauwkeurig, neemt initiatieven en je voelt je verantwoordelijk voor de geleverde kwaliteit. Je werkt zelfstandig maar kunt ook goed de samenwerking op zoeken en je bent je bewust van de politiek-bestuurlijke omgeving waarin je werkt. Je durft aan te spreken en zo nodig handhavend op te treden. Dit alles weet je op proactieve en communicatief vaardige wijze te vertalen in heldere doelen om concrete resultaten te boeken.

Dit wordt jouw werk

Je werkt binnen het team Vergunningen en Handhaving samen met 15 enthousiaste, gedreven en dienstverlenende collega’s. Dit team behandelt omgevingsvergunningsaanvragen en houdt toezicht op de naleving van de regels rond bouwen, bestaande bouw en bestemmingsplannen. Daarnaast worden er handhavingsmaatregelen getroffen als regels zijn overtreden.

Samen met deze collega’s werk je met inzet, plezier en trots aan een leefbare, duurzame en bloeiende gemeente Zutphen.

Jij…

  1. adviseert bij aanvragen omgevingsvergunning over de brandveiligheidsaspecten van het Bouwbesluit en beoordeelt en behandelt zelfstandig aanvragen omgevingsvergunningen brandveilig gebruik en meldingen brandveilig gebruik met een integrale benadering en met toepassing van gelijkwaardigheidsvereisten;
  2. beoordeelt brandveiligheidsconcepten, UPD’s en PvE’s van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties, sprinklerinstallaties en rookwarmteafvoerinstallaties;
  3. houdt toezicht op uitvoering van (ver)bouwwerkzaamheden op het vakgebied brandveiligheid, waar nodig samen met toezichthouder fysiek domein en controleert bestaande bouw op brandveiligheidsvoorschriften op basis van een risicogerichte benadering
  4. stelt, in samenspraak met je collega adviseur brandveiligheid en juridische ondersteuning, handhavingsbrieven op als minnelijk overleg niet meer helpt en adviseert waar nodig het college;
  5. levert een bijdrage aan de invoering van de Omgevingswet en Wet kwaliteitsborging op jouw vakgebied in onze organisatie.

Voor de stad én voor je eigen toekomst

Zutphen is een gemeente vol beweging en ambities. Innovatie en vernieuwing zijn twee belangrijke pijlers. Je werkomgeving is daarmee volop in ontwikkeling. En ook jouw ontwikkeling vinden wij belangrijk. Samen – als team en als organisatie - vinden we de kansen en de middelen om je verder te laten groeien als adviseur brandveiligheid. Dus ook wat je toekomst betreft is er volop ruimte voor initiatief en verandering. En we leren natuurlijk ook graag van jou!

De gemeente Zutphen wil een inclusieve organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor onze gemeente.

Wij bieden

Jouw salaris bedraagt maximaal  € 3.591,- (functieschaal 8) bruto per maand bij een 36-urige werkweek.  Als je voldoet aan de functie eisen bedraagt het salaris maximaal  € 4.048,-  bruto per maand (uitloopschaal 9) bij een 36-urige werkweek. Deze functie is voor 36 uur per week.

Je functie is beschreven en gewaardeerd conform de medewerker beleidsuitvoering B.  

Wij vragen

Voor deze functie is nodig dat je beschikt over HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur een gerichte opleiding in het vakgebied brandveiligheid, zoals brandpreventiedeskundige 1 (of gelijkwaardig). Je hebt kennis van de relevante brandveiligheidswetgeving en hebt regeltechnische kennis over bijvoorbeeld brandcompartimentering, brandoverslag, spiegelsymmetrie, eisen bestaande bouw, verbouw, nieuwbouw en rechtens verkregen niveau. En kunt deze in de praktijk ook toepassen. Je hebt affiniteit met monumenten en kennis van de materialen op het gebied van brandveiligheid.

Bij voorkeur heb je 3 tot 5 jaar relevante praktische werkervaring opgedaan in een advies- of toezichtfunctie op het gebied van brandveiligheid.

Online solliciteren

Door jouw werk bij de gemeente maak jij het verschil. Wil jij bijdragen aan een goed woon– en  leefklimaat in de gemeente Zutphen?  Dan leren we jou graag kennen! Interesse? Solliciteer online, onder vermelding van vacaturenummer 21-12 vóór dinsdag 21 mei. De sollicitatiegesprekken plannen we in week 22.

Meer weten?

Wie kan je beter informeren dan een toekomstige collega? Bel met Marco Brans als je meer wilt weten over de functie, het team en onze manier van werken. Marco is brandveiligheidsadviseur en te bereiken op: 06-81425279 Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Bel dan met Ans Bandel, coördinator Vergunningen & Handhaving. Zij is te bereiken op 06-23878417.