Consulenten Jeugd

Heb jij een passie voor jeugd? En werk je zelfstandig, procesmatig en resultaatgericht? Dan zijn we op zoek naar jou!

Als inhoudelijke professional weet jij hoe we de veiligheid en ontwikkeling van kinderen zo goed mogelijk kunnen waarborgen. Je voert gesprekken, doet onderzoek, stelt een gezinsplan op en bent op de hoogte van de Jeugdwet bij de gemeente. Je weet precies wat de jeugdige en zijn/haar ouders nodig hebben. Je bent doortastend en analytisch, je werkt graag en goed samen.

Je weet gezinnen te activeren om zelf oplossingen te bedenken en hen te regisseren naar een betere toekomst. Kortom, je kent het vak en gaat geen uitdaging uit de weg. Door jouw werk bij de gemeente maak jij het verschil. Wil jij bijdragen aan onze maatschappelijke opgave? Dan leren we jou graag kennen! 

Dit wordt jouw werk

Je werkt in een energiek jeugdteam (beleid, uitvoering, leerplicht/RMC en backoffice) met professionals (14 fte jeugdconsulenten). Met veel plezier en trots werk je samen met je collega’s aan een kwaliteitsslag binnen het sociaal domein. Het sociaal domein in de gemeente Zutphen is opnieuw ingericht. Je werkomgeving is daarmee volop in ontwikkeling.

Jij…

  • weet aan te sluiten bij de jeugdige, ouders en de sociale omgeving. Je bent klantgericht en durft duidelijke kaders te stellen.
  • benadert moeilijke en complexe situaties vanuit een breed perspectief en geeft diverse oplossingsrichtingen aan.
  • kunt goed samenwerken met ketenpartners en andere gespecialiseerde hulpverlening;
  • bent stressbestendig, kan goed omgaan met werkdruk en kunt prioriteiten stellen;
  • hebt ervaring met het werken in Suite voor regie en Suite voor jeugdhulp.

Voor deze functie heb je een afgeronde HBO opleiding nodig en heb je meerdere jaren relevante werkervaring binnen de jeugdzorg en de gemeente. Daarnaast heb je kennis van hulpverlening, de sociale kaart en verschillende routes binnen de jeugdhulpverlening. Een SKJ registratie is vereist.

Voor de stad én voor je eigen toekomst

De gemeente Zutphen is een gemeente waar wordt gedacht in oplossingen en waar we innovatief te werk gaan. Samen – als team en als organisatie - vinden we de kansen en middelen om je verder te laten groeien als Consulent Jeugd. Dus ook wat je toekomst betreft is er volop ruimte voor initiatief en verandering. En we leren natuurlijk ook graag van jou!

De gemeente Zutphen wil een inclusieve organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor onze gemeente.

Wij bieden

We zoeken meerdere consulenten Jeugd. Deze functie is voor 28-36 uur per week. Afhankelijk van je opleiding en werkervaring ligt het salaris tussen € 2.484 (aanloopschaal 8) en € 4.048 (functieschaal 9), bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Er zijn doorgroeimogelijkheden tot een maximum van € 4.494 (uitloopschaal 10).

Naast het salaris krijg je een Individueel Keuzebudget. Er zijn meerdere mogelijkheden om dit budget te besteden. Google maar eens op ‘IKB gemeenten’.

Online solliciteren

Interesse? Solliciteer dan online vóór 21 juni 2021, onder vermelding van vacaturenummer 21-22. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 25 juni 2021.

Meer weten?

Wie kan je beter informeren dan een toekomstige collega? Bel met Christel Bouwman (teamleider) 06 20902254 of met Jacqueline de Winter (Jeugdconsulent) 0622223697 als je meer wilt weten over het team en onze manier van werken. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, mail dan naar sollicitatie@zutphen.nl.