Bekendmakingen

Vraagt een inwoner, organisatie of bedrijf een vergunning aan voor een verbouwing, een evenement of het kappen van een boom? Dan maken wij die aanvraag, en later ook het besluit dat wij nemen, bekend. Dit doen wij ook als wij andere besluiten nemen. Als wij bijvoorbeeld een nieuwe verordening vaststellen of een wijziging. Of een bestemmingsplan wijzigen.

Deze 'bekendmakingen' publiceren wij op Overheid.nl. Een overzicht van de bekendmakingen plaatsen wij iedere week op onze GemeenteNieuws pagina in Contact Zutphen Warnsveld.

Bekendmakingen online bekijken

De openbare bekendmakingen van de gemeente Zutphen vindt u op de landelijke website Overheid.nl/overuwbuurt. U kunt op verschillende manieren zoeken naar de bekendmakingen die voor u interessant zijn. Wij hebben een aantal zoekfuncties al voor u ingesteld.

Bekendmakingen via e-mail ontvangen

Wilt u automatisch een e-mail ontvangen als er bekendmakingen zijn over uw buurt? Wilt u bijvoorbeeld weten of een evenementenvergunning is aangevraagd bij u om de hoek? Of een vergunning voor een verbouwing in uw straat? Meld u dan aan voor de e-mailservice van Overheid.nl.

  • Ga naar www.overheid.nl/attenderingsservice.
  • Vul uw e-mailadres, uw postcode en huisnummer in.
  • Daarna kunt u in enkele stappen aangeven over welke onderwerpen u bekendmakingen wilt ontvangen, en uit welk gebied. Alleen rondom uw huis, of uit een groter gebied. Of de hele gemeente.

U ontvangt een e-mail zodra er nieuwe bekendmakingen zijn.

Over uw buurt app

Via de app Over uw buurt kunt u snel en overzichtelijk zien welke besluiten betrekking hebben op uw buurt. Symbolen geven aan om wat voor besluiten het gaat. U kunt gebieden selecteren zodat u in één oogopslag ziet wat er speelt in uw postcodegebied, gemeente, waterschap of provincie. Ook kunt u tot 6 favorieten toevoegen om snel de juiste informatie op te vragen. De app kan een melding geven als er nieuwe besluiten zijn gepubliceerd.