Toegankelijkheidsverklaring

De gemeente Zutphen werkt er hard aan om deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Wij willen dat iedereen die de website bezoekt de informatie en diensten gemakkelijk kan lezen en gebruiken. Hiervoor volgen we de toegankelijkheidseisen van de overheid. Meer lezen over digitale toegankelijkheid (op digitoegankelijk.nl)

Toegankelijkheidsverklaring

Deze toegankelijkheidsverklaring is opgesteld op 6 november 2020.

Deze verklaring geldt voor de website:

  • https://www.zutphen.nl (hoofdwebsite). De website www.zutphen.nl is volledig vernieuwd online gegaan op 9 november 2020.

De gemeente Zutphen wil zo snel mogelijk volledig voldoen aan de overheidsstandaard toegankelijkheid WCAG2.1 op niveau AA. Voldoen aan deze standaard maakt onze website onder andere gebruiksvriendelijker en beter toegankelijk voor verschillende doelgroepen.

Op dit moment voldoet de website aan bijna alle eisen. Alleen de pdf-documenten zijn niet volledig toegankelijk. Daarom heeft de website status B.

Bekijk de volledige toegankelijkheidsverklaring (op toegankelijkheidsverklaring.nl)

Testresultaten

Toegankelijkheidsrapport Zutphen.nl (14 december 2020) (pdf, 409 kB)

Verbeterpunten

Meerdere pdf-bestanden op onze website voldoen op meerdere punten nog niet aan de eisen. Het gevolg is dat deze voor sommige bezoekers slecht of niet toegankelijk zijn. We zijn druk bezig met het toegankelijk maken van nieuwe pdf’s of pdf's als formulier te vervangen door online formulieren. We verwachten dat binnen een jaar alleen toegankelijke pdf's op de website staat.

Probleem met de toegankelijkheid van deze website?

Ervaart u, ondanks de maatregelen die wij al hebben genomen, een toegankelijkheidsprobleem op onze website? Laat het ons dan weten. U kunt ons bellen of een e-mail sturen naar online@zutphen.nl.