Coronavaccinaties

(voor het laatst bijgewerkt op 11 januari 2022)

Elke GGD zorgt in haar regio voor locaties waar u terecht kunt voor uw vaccinatie tegen het coronavirus. Gemeente Zutphen valt onder GGD Noord- en Oost-Gelderland. Op deze pagina vindt u informatie over alle vaccinaties en over vervoer naar de GGD-locatie.

Vaccineren in Hanzehal Zutphen

Tot en met zondag 23 januari is de GGD Noord- en Oost-Gelderland tijdelijk terug in de Hanzehal, Fanny Blankers-Koenweg 2 in Zutphen. U kunt hier 7 dagen per week van 8.00-19.30 uur terecht voor uw coronavaccinatie of voor meer informatie.

Let op: Lees vooral eerst de informatie van de GGD!

Als u zich wilt laten vaccineren, lees dan waar u rekening mee moet houden voordat u naar de Hanzehal gaat. Meer informatie vindt u op de website van de GGD Noord- en Oost-Gelderland.

1e en 2e vaccinatie: zonder afspraak

U kunt zonder afspraak langskomen in de Hanzehal voor uw 1e of 2e prik.

 • Neem een identiteitsbewijs en een mondkapje mee.
 • Let op dat er tenminste 21 dagen tussen de 1e en 2e prik zitten. Was uw 1e prik met het Moderna-vaccin? Dan moeten er 28 dagen tussen de 1e en 2e prik zitten.
 • U kunt de 1e of 2e vaccinatie pas halen twee weken voor of twee weken na een eventuele griepprik.

3e vaccinatie: zonder afspraak, alleen voor patiënten met een afweerstoornis

De 3e vaccinatie is alleen voor patiënten met een ernstige afweerstoornis. Bij een deel van deze patiënten is deze 3e prik nodig om goed beschermd te zijn tegen ernstige ziekte of sterfte door corona. In oktober 2021 hebben deze patiënten een uitnodiging gekregen van hun medisch specialist voor de 3e coronavaccinatie. Heeft u een uitnodiging, dan kunt u zonder afspraak naar de Hanzehal komen.

 • Neem de uitnodiging, een identiteitsbewijs en een mondkapje mee.
 • U kunt de 3e vaccinatie pas halen twee weken voor of twee weken na een eventuele griepprik.

Boostervaccinatie: ook zonder afspraak

De boostervaccinatie is een extra vaccinatie bovenop de eerdere basisvaccinatie(s). Het is een prikkel voor het afweersysteem om de bescherming tegen corona te versterken. Vanaf woensdag 12 januari kunt u de boosterprik ook zonder afspraak halen in de Hanzehal in Zutphen.

 • Voor een boosterprik moet u 18 jaar of ouder zijn
 • Komt u zonder afspraak? Check dan altijd vooraf de actuele informatie en openingstijden op de locatiepagina van de GGD.
 • Had u al een afspraak gemaakt? Vergeet dat niet te melden op de vaccinatielocatie. Uw  afspraak wordt dan uit het systeem gehaald om fouten in de registratie te voorkomen.
 • Maakt je liever een afspraak? Dat kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.
 • Er moeten minimaal 3 maanden zitten tussen de boosterprik en de laatste (basis)vaccinatie óf een doorgemaakte coronabesmetting.
 • U kunt de boostervaccinatie twee weken voor of twee weken na een eventuele griepprik halen. 

Twijfelt u over de vaccinatie?

Heeft u prikangst of twijfelt u over de vaccinatie, dan kunt u ook bij de GGD in de Hanzehal terecht. De medewerkers van de GGD nemen alle twijfels serieus en beantwoorden vrijblijvend alle vragen. Besluit u daarna om gevaccineerd te worden, dan kan dat snel zonder afspraak.

Bereikbaarheid Hanzehal

De Deventerweg is op dit moment afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ook de bushaltes zijn tijdelijk vervallen. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruikmaken van de Deventerweg.

 • U kunt de Hanzehal met de auto het beste bereiken via de Coehoornsingel of de Burgemeester Dijckmeesterweg.
 • Er is een tijdelijke bushalte aan de Coehoornsingel (buslijn 81 Arriva richting Deventer), van daaruit is het 9 minuten lopen naar de Hanzehal.

Vervoer nodig naar de GGD-priklocatie?

Bent u 60 jaar en ouder en heeft u een uitnodiging gekregen voor de coronavaccinatie? Als u geen eigen vervoer heeft naar de GGD-vaccinatielocatie kunt u hulp vragen aan iemand die u kent. Bijvoorbeeld familieleden, buren, vrienden of kennissen. Als u niemand kent die u om hulp kunt vragen, zijn er andere mogelijkheden. Een taxi huren kan natuurlijk altijd. U kunt ook van de volgende mogelijkheden gebruikmaken:

 • Openbaar vervoer
 • Vrijwilligersvervoer:
  • Stap In Stap Uit: woont u in het voetgangersgebied in Zutphen? Dan kunt u een beroep doen op de Stap in Stap Uit-bus. Reserveren kan via stapinstapuit@gmail.com of via telefoonnummer 06 13 94 54 53.
  • AutoMaatje: reserveren kan via telefoonnummer 0575 23 40 20.
 • PlusOV: als u een Wmo-vervoersindicatie heeft. Reserveren kan via telefoonnummer 088 758 76 54. Voor het vervoer naar een GGD-vaccinatielocatie hoeft u geen eigen bijdrage te betalen.
 • Valys: als u een Valys-pas heeft en wanneer de rit langer is dan 25 kilometer. Reserveren kan via de website of via telefoonnummer 0900 9630.

Andere priklocaties

Meer weten?

De GGD organiseert de vaccinaties en regelt de locaties. Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website van de GGD.