Heroriëntatie voor zelfstandig ondernemers

Als ondernemer denkt u na over uw toekomst. En door de coronacrisis misschien meer dan anders. De regering roept u ook op om dit te doen, als u gebruik maakte van de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (Tozo).

In de toekomst wilt u uw onderneming misschien (in aangepaste vorm) voortzetten. Of u kunt starten met een andere onderneming of in loondienst gaan werken. Elke ondernemer maakt daarin eigen keuzes. Ook kan het in uw situatie wenselijk zijn, dat u (tijdelijk) hulp krijgt bij het voeren van de administratie van uw onderneming, of hulp bij schulden.

Bij het maken van die keuzes komt veel kijken. De gemeente Zutphen ondersteunt u graag hierbij. Er zijn veel, meestal gratis, ondersteuningsmogelijkheden. Voorbeelden hiervan vindt u in de tabel hieronder. Het heeft onze voorkeur dat u kiest voor deze gratis ondersteuningsmogelijkheden. Is voor uw situatie andere ondersteuning een betere optie en zijn hier wel kosten aan verbonden? Er zijn mogelijkheden om die kosten vergoed te krijgen. Overleg in dat geval met de consulent zelfstandigen. De contactgegevens vindt u onderaan deze pagina.

Wil u de tabel op een telefoon bekijken? Draai uw telefoon van staand naar liggend.

Ondersteuning Kosten Toelichting
Vind je update Geen U vindt alle informatie op https://vindjeupdate.hoewerktnederland.nl.
Leerwerkloket Stedenvierkant Geen. Als het nodig is, is ondersteuning mogelijk via de Participatiebudget. Bent u door de coronacrisis op zoek naar werk in een kansrijk beroep? Of wilt u zich als ZZP'er omscholen richting een kansrijk beroep? Meld u aan voor het Leerwerkloket Stedenvierkant.
Kamer van Koophandel: algemene informatie Geen

Ga naar www.kvk.nl of bel 0800 21 17 voor een persoonlijk advies.

Verken jouw toekomst, van de Kamer van Koophandel Geen Informatie over het stoppen met je bedrijf en het verkennen van een nieuwe koers. Lees meer informatie over Verken jouw toekomst.

Drie video's van de Kamer van Koophandel.

Geen

Tips en adviezen van de Kamer van Koophandel voor al het niet goed gaat met uw onderneming.

  1. Hoe onderneem je in zwaar weer? Stoppen of doorgaan? Een lastige vraag.
  2. Doorgaan met ondernemen, ook in zwaar weer.
  3. Hoe houd je de controle als je je bedrijf wil stoppen?
Ondersteuning door een andere ondernemer Geen Wilt u ondersteuning van een andere ondernemer? Neem contact op met de consulent zelfstandigen. Wij gaan dan voor u op zoek naar een ondernemer die dat wil en kan.
Werkgeversdienstverlening van de gemeente Zutphen, via de consulent zelfstandigen. Geen Er is volop vraag naar personeel in loondienst. De consulent zelfstandigen brengt u in contact met deze gemeentelijke dienstverlening. Willen kunnen hier ook opdrachten uit voortkomen voor u als zelfstandige.
De startversneller Geen (of betaald door de gemeente) Voor ondernemingen die korter dan 5 jaar bestaan. Mogelijkheden tot coaching en opleiding. Lees meer op destartversneller.nl.
(Tijdelijke) hulp bij het voeren van de administratie van uw onderneming Geen (of betaald door de gemeente) Een deskundig kijkt een periode met u mee naar hoe u de administratie van uw onderneming voert. De deskundige doet, als dat nodig is, verbetervoorstellen.
Schuldhulp Geen (of betaald door de gemeente) Uw inkomsten en uitgaven met elkaar in balans brengen. Lees meer over de mogelijkheden.

Meer informatie / contact

Wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar info@zutphen.nl en stel daarin uw vraag of vragen. De consulent zelfstandigen zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen.