De stad als podium

Wat zou het leven kleurloos zijn zonder cultuur!

Cultuur maken en meemaken doet wat met je. In een bandje spelen, op het toneel staan, zingen, een prachtig schilderij, een aangrijpend verhaal, een adembenemende film, een sprankelend evenement, … Het prikkelt de verbeelding en biedt onverwachte inzichten. Je wordt er blij van, kunt ontroerd raken.

Cultuur kan ook uitdagen of een ongemakkelijk gevoel geven, omdat het een spiegel voorhoudt. Kortom: we worden allemaal aangeraakt of gevormd door cultuur. En andersom: iedereen doet mee aan het maken van cultuur, in welke vorm dan ook.

Cultuur geeft kleur aan Zutphen

Waar je ook bent, cultuur is overal. In de oude binnenstad, de verschillende wijk, of Warnsveld. Daar zijn we trots op! De gemeente Zutphen wil cultuur maken, beleven en delen blijven stimuleren en mogelijk maken. Op talloze ontmoetingsplekken. Daarvoor stellen we een nieuwe cultuurnota op: De stad als podium.

Natuurlijk betrekken we daar inwoners bij. En allerlei organisaties, verenigingen, instellingen en kunstenaars. Want cultuur is van iedereen. En heeft grote betekenis voor de samenleving. Of het nu gaat om onderwijs, zorg en welzijn, of stedelijke ontwikkeling, economie en toerisme. Cultuur heeft artistieke, maatschappelijke en economische waarden.

Proces cultuurnota

Hieronder vindt u meer informatie over het proces van de nieuwe cultuurnota.

Datum Onderwerp
6 april 2021 Vragenlijst voor cultureel ondernemers en partners
19 - 25 april 2021

Week van Cultuur:

  • Cultuurwandeling voor inwoners
  • Online gespreksrondes voor cultureel ondernemers
19 mei 2021 Video oogst van de Week van Cultuur openbaar. Bekijk de video op de pagina Opbrengst Week van Cultuur
8 juni 2021 Collegebespreking concept cultuurnota
28 juni 2021 Forumbehandeling concept cultuurnota. U kunt hier, in overleg met de griffie, gebruik maken van het spreekrecht
12 juli 2021 Besluitvorming gemeenteraad over cultuurnota