Kosten besparen op energie, tips voor ondernemers

Als ondernemer kunt u uw uitgaven verminderen door op energie te besparen. U kunt een aantal makkelijk toepasbare stappen zetten, die de energierekening verlagen en ook nog eens beter zijn voor het klimaat.

Energieadvies, duurzaamheidsloket voor ondernemers en warmtescans

De gemeente Zutphen start vanaf 1 december 2022 met extra energiebesparende maatregelen voor ondernemers. Zo wil de gemeente starten met energievouchers, een ondernemersloket en warmtescans.

De tijdelijke steunregeling met verduurzamingsmaatregelen loopt van 1 december 2022 tot en met maart 2023. In deze periode kunnen ondernemers, stichtingen en verenigingen een voucher voor energieadvies aanvragen voor het verduurzamen van hun bedrijfspand. Daarnaast wil de gemeente starten met een loket om ondernemers te ondersteunen bij de mogelijkheden om hun bedrijf te verduurzamen en subsidies of leningen die zij kunnen aanvragen. Ondernemers in de binnenstad, overige winkelcentra, stichtingen en verenigingen kunnen een warmtescan laten maken. Hiervoor heeft de gemeenteraad budget beschikbaar gesteld.

Wij maken via de website en social media bekend wanneer de regeling start. Geïnteresseerden kunnen zich nu al aanmelden voor de warmtescan via subsidiebureau@zutphen.nl. Let op! Op = op en het aanmelden kan op dit moment alleen voor de warmtescan.

Meer tips

Wilt u nog wat meer doen om energie te besparen en uw bedrijf te verduurzamen?