Hulp, begeleiding? Of begeleiding bij hulp!

Bert woont in Zutphen. Hij had flink wat schulden en was vastgelopen. Hij zocht hulp.

Vastgelopen

“Schuldenvrij en in staat om mijn eigen financiële huishouding te doen, zo ben ik in augustus 2019 uit mijn schuldregelingstraject gekomen. Toen ik mijzelf in 2016 meldde bij de gemeente was mijn situatie qua schulden mij niet helder. Ik wist wel dat er iets moest gebeuren om niet verder in het moeras te verdwijnen. Ik was aan alle kanten vastgelopen: op het gebied van financiën, werk en huisvesting.”

Duidelijkheid

“De schuldhulpconsulent heeft allereerst duidelijkheid geschapen in al mijn schulden en achterstanden. Dat dit soms pijnlijk is, mag duidelijk zijn. Vanaf het begin heb ik duidelijk gemaakt dat het mijn schulden en achterstanden waren en dat ik er zelf ook iets aan moest gaan doen. We hadden een open en eerlijk contact.”

Hulp

“Na mijn toelating tot de schuldhulp is er duidelijkheid gekomen in mijn situatie. En door het fijne en duidelijke contact, de korte lijntjes en de acceptatie van rigoureuze maatregelen, ben ik er goed uitgekomen. Iets wat mij alleen nooit was gelukt, en waarvoor ik mijn schuldhulpconsulent in het bijzonder en de gemeente in het algemeen heel dankbaar voor ben.”

Zet die stap!

“Het zoeken van hulp is altijd de eerste stap na het onderkennen dat je hulp nodig hebt. Dat is niet het makkelijkste in deze wereld, waarin verwacht wordt dat je sterk moet zijn en alles moet kunnen. Mijn advies? Zet die stap. Ga op zoek naar antwoorden voor de problemen die je nu hebt en voorkom daarmee veel grotere problemen in de toekomst. Erover praten is de eerste stap en brengt je altijd verder.”